Tarihe pedal çevirdiler

Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Van Bisiklet Platformu tarafından, Van Kalesi’ne kadar “Tarihe Pedal Çevir” adı altında bisiklet sürme etkinliği düzenlendi. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Van İl Kültür Turizm Müdürü M

VAN 14.10.2018 00:26:34 0
Tarihe pedal çevirdiler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Van Bisiklet Platformu tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında kalabalık bir bisikletli grubu, Van Kalesi’ne doğru hareket etmek üzere Beşyol meydanında bir araya geldi.
Bisikletli grubun hareketinden önce açıklama yapan Van İl Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, etkinliğin amacına ve içeriğine ilişkin bilgi verdi.

 

ETKİNLİĞİN AMACI
Düzenledikleri etkinlikle amaçlarını tarihin korunması ve kültürel değerlerin geleceğe aktarılması olduğunu belirten Aktuğ, şunları söyledi:
“Tarihin korunması, geleceğe taşınması anlamında bir takım farklı etkinlikler yapalım istedik. Van Bisiklet Platformu ile bir buçuk ay öncesinde bu etkinliğin hazırlıklarına başladık. Amaç, Van’daki tarihi kültürel değerlerin kazanılması, korunması, gelecek nesillere aktarılması hususunda bisikletli gruplarla Beşyol meydanından Van Kalesi’ne kadar bir farkındalık uyandırmak, insanlara güzel bir mesaj vermek düşüncesiyle hareket ettik. Bu bir başlangıç, tarihi ve kültürel değerlerimizi Bisiklet Platformu ile ziyaret edeceğiz. Bu farkındalığı sürekli gündeme taşıma niyetindeyiz. Böyle bir amacımız var, projemizin zaten gayesi de bu.”

 

DOĞAL DEĞERLERE DİKKAT ÇEKTİ
Etkinlikle, Van’ın doğal değerlerini de gündeme taşıma amacında olduklarını ifade eden Aktuğ, “Tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra doğal değerlerimizi de gündeme taşımak istiyoruz. Keşiş Gölü’nden tutun Muradiye Şelalesi’ne kadar, Van Gölü çevresine kadar farklı etkinlikler planladık. Bunları gerçekleştireceğiz.” bilgisini verdi. 

 

ETKİNLİK İÇERİĞİ
Van Kalesi’nde gerçekleştirecekleri etkinliklere dair de bilgi veren Aktuğ, şunları kaydetti:
“Bugün burada 150-200’e yakın bir bisikletli grubuyla Beşyol meydanından Van Kalesi’ne doğru bir bisiklet turu düzenleyeceğiz. Van Kalesi’nde de bir bisiklet yolu gerçekleştirdik. Bir yürüme yolu gerçekleştirdik. Van Kalesi’nde Van Gölü su altı görüntülerini, Tahsin Güneş hocamızın sergisini gelen insanlara göstereceğiz. Bunun yanı sıra kültürel değerlerimiz içerisinde vazgeçilmezimiz olan ayran aşı ikramımız olacak. Kavurgamız olacak, yöresel bizim kuru yemişimiz, semaver çayı ikram edeceğiz gelen misafirlerimize, bir de en önemlisi Van çocuk oyunlarımızdan dört tanesini sergilemeyi planlıyoruz. Bu yetişkin kardeşlerimizle birlikte… Halat çekeceğiz, uzuneşek oynayacağız… Güvercin taklası, birdirbir… Hem tarihin korunması anlamında hem kültürel değerlerimizin geleceğe taşınması anlamında bir farkındalık uyandırmak istiyoruz. İnşallah amacımıza ulaşırız diye düşünüyorum.”

 

KALEYE DOĞRU HAREKET
Hazırlıklarını tamamlayan bisikletli grubu, yapılan açıklama ardından “Van Bisikletle Güzel”  yazılı büyük bir pankart eşliğinde Van Kalesi’ne doğru hareket etti.
Trafik polisi ve ambulansın takibinde gerçekleştirilen bisiklet sürüşü ardından Van Kalesi yanında bulunan alanda yapılan etkinlik ve ikramlarla program son buldu.
Haber: Adil HARMANCI
Tarihe pedal çevirdiler

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: