Tapu ve Kadastro 169. yılını kutluyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 169 yaşında. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık iki asırdır halkın hizmetinde olduğunu belirten Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürü Yücel Serdar, müdürlüğün yıl dönümü nedeni

VAN 21.05.2016 09:25:58 0
Tapu ve Kadastro 169. yılını kutluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge Müdürü Yücel Serdar, açıklamalarının devamında; "Bilindiği gibi, ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 Tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş olup, Tapu ve Kadastro hizmetlerine çok ciddi önem verdiği bilinen Osmanlı Devletinin son dönemlerinde 1871 yılında Defter-i Hakan-i Emanetten Nezarete dönüştürülmek suretiyle Defter-i Hakan-i Nazırlığı (Bakanlığı) adını alarak arazi ile ilgili işlerin devlet teşkilatı içerisinde Bakanlık düzeyinde yapılandırılmış olan teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra Tapu Umum Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Umum Müdürlüğü adlarıyla tapu ve kadastro hizmetlerini yürütmüştür. Bizler bugün, bu kadim Kurumumuzda, değerli halkımıza 169 yıldır hizmet vermenin haklı gururunu yaşamaktayız."

"VAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YILDA 100 BİN İŞLEM YAPIYOR"
Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğüne ilişkin de açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Serdar; "Van Bölge Müdürlüğümüz, 470'i aşkın personeli, 30 Tapu ve 4 Kadastro Müdürlüğü ile Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinde hizmet vermek suretiyle, yılda yaklaşık 100 bin işlem ile 2 milyonu aşkın vatandaşımıza hizmet sunmaktadır. Devamlı özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapan çalışanlarımız, Genel Müdürlüğümüz nezdinde Bölge Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri uygulama noktasında görevini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Başta da belirttiğimiz gibi kurumumuz çağımızın teknolojik yeniliklerine ve gerekliliklerine uygun donanımıyla ve etkili çalışmalarıyla vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projeleri gerçekleştirmeye devam etmektedir. TAKBİS Sistemi ile birlikte vatandaşlarımız, taşınmazı nerede olursa olsun bulunduğu Tapu Müdürlüğüne müracaatla işlemlerini suhuletle yapabilmektedir. Bizler kurum olarak, gerçekleştirdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi, Mekânsal Gayrimenkul Sistemi, Tapu Arşiv Bilgi Sistemi, TUSAGA-Aktif, Harita Bilgi Bankası Projesi başta olmak üzere bir çok proje sayesinde mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile halkımıza hizmet etmeyi kendimize vazife telakki etmekteyiz. Vatandaşlarımızın aldıkları hizmetten memnun olmaları amacıyla gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye devam eden proje ve çalışmalarımızın karşılığı olarak onların yüzlerinde oluşan küçük bir 'tebessüm' bizim için paha biçilemez bir armağandır." ifadelerini kullandı.

KURUMUN ANA HEDEFLERİ
Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürü Yücel Serdar, son olarak kurumun hedeflerini de maddeler halinde şu şekilde özetledi; 
" * İnsan odaklı hizmet üreten,

* Hizmet verdiği vatandaşların ve çalışanların memnuniyetini ön planda tutan,

* Teknolojik gelişmeleri insan yararına ve etkin kullanan,

* Modern yönetim anlayışıyla idare edilen,

* Sunduğu hizmetleri koordine eden ve denetleyen,

* Uzlaştıran, doğru ve güncel bilgileri sunan,

* Diğer ülkelerle alanında bilgi birikimini ve teknolojisini paylaşan ve yönlendiren lider bir kurum olma yolunda hizmetlerine devam etmektir. Bugün kuruluşunun 169. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunmak için büyük bir emek sarf eden tüm çalışanlarımıza ve çok daha iyi hizmetleri hak eden değerli halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -