Tanrıtanır, “Vanlılar Yüksekovalılara Sahip Çıktı”

“KÜLTÜRÜMÜZ VE İNSANİ DUYGULARIMIZLA LOKMAMIZI HER ZAMAN BÖLÜŞTÜK”

VAN 18.05.2016 11:00:53 0
Tanrıtanır, “Vanlılar Yüksekovalılara Sahip Çıktı”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ziya Türk'ün Haberi

Doğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip Van’a göç etmek zorunda kalanlara Vanlıların sahip çıktığını söyleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, “Halkımız, esnafımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve kamu kurumlarımız Van’a gelenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarını seferber etti” dedi.

Van’a gelenlere Vanlıların sahip çıkmadığı yönünde yayılmaya çalışılan söylentinin Vanlıları karalamak üzere planlı bir şekilde yürütülen algı operasyonu olduğuna dikkat çeken Tanrıtanır, “Vanlı her zaman olduğu gibi son dönemde de huzuru, birlik ve beraberliği güçlendirmek üzere bir duruş sergiledi. Gerek olayların Van’a yansımaması, gerekse Van’a gelenlere sahiplenmesi açısından güzel çalışmalar yapması, huzurumuzu bozmaya çalışanları rahatsız etti. Bunun sonucunda da sistematik bir şekilde karalama propagandası yaparak Vanlı Yüksekovalılara sahip çıkmadı şeklinde algı oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZ VE İNSANİ DUYGULARIMIZLA LOKMAMIZI HER ZAMAN BÖLÜŞTÜK”

Başta Cumhuriyet Mahallesi sakinleri olmak üzere Van’a göç eden herkesin insani ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduklarını belirten Tanrıtanır, “Şunu hemen belirtmek istiyorum ki, daha önceden Van’a gelip yerleşmiş olan önemli sayıda Yüksekovalı ve Hakkarililer var. Akrabası olanlar çatışmalardan kaçanlara evlerini açtı, akrabası olmayanlara da Vanlılar yüreğini açtı. Çok uzakları anlatmaya gerek yok, çatışmalardan kaçarak Van’a gelen Yüksekovalılardan 40 civarında aile Cumhuriyet Mahallesi’ne geldi. Mahalleli asla dışlamadı, imkânlarını seferber edip ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Bir yakınım evini kiraya vermek yerine, Yüksekova’dan gelen mağdur ailelerden birisine verdi. Mahalle sakinlerimiz de yaptığı yemeğin bir kabını mağdur komşusuna, ekmeğini bölüşüyor, ayrıca Kızılay ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi kamu kurumları tarafından kira yardımı başta olmak üzere çeşitli yardımlar yapılıyor. Herhangi bir ihtiyaçlarının gelişmesi halinde devreye girip giderilmesi için yardımcı oluyoruz, yani yalnız bırakmıyor ve yabancılık hissettirmiyoruz. Çünkü Vanlının geleneğinde, kültüründe ve insani duygusunda kapısını çalana destek olmak, sahiplenmek ve lokmasını paylaşmak vardır” dedi.

 www.dogurehberi.com