'Tandırda Van Balığı' tescillendi

Van Gölü’nün yüksek derecede sodalı sularında yaşayabilen ve endemik bir balık türü olan Van Balığı (İnci Kefali), yüzyıllardır hem önemli bir besin hem de Van Gölü Havzasında yaşayanların geçim kaynağını oluşturuyor. Van iç

VAN 17.02.2022 14:36:56 0
'Tandırda Van Balığı' tescillendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sadece Van Gölü'nde yaşayan, 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında üremek için suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden Van Balığı, bu özelliğiyle de farklı ve ön plana çıkan bir tür. Bu denli önemli ve sofraların vazgeçilmez besin kaynağı olan Van Balığı’nın coğrafi işaret tescili Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından yapıldı. 

TAKVA: HAYIRLI OLSUN

“Tandırda Van Balığı” adıyla Coğrafi İşaret alan Van Balığı’nın tescil haberini Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva duyurdu. Resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Takva, şu ifadeleri kullandı: “Van TSO son sekiz yılda onlarca kültürel değeri kayıt altına alarak fark yaratmaya devam ediyor. Şimdi sırada ‘Tandırda Van Balığı’ var. Hayırlı olsun.”
Van TSO tarafından şu ana kadar; Murtuğa, Van Kavutu, Van Keledoşu, Van Otlu Peyniri, Savatlı Gümüş İşletmeciliği, Van Pastası ve Sengeser Yemeği tescillendi ve coğrafi işareti alındı. 

/ Prestij Haber Merkezi