Tam da israfın sırası… (!)

Ali Saydam

VAN 11.09.2018 11:20:51 0
 Tam da israfın sırası… (!)
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tam da israfın sırası… (!)
Aslında bu olay, iletişim kitaplarında “Kendi krizini kendin nasıl yaratırsın?” başlıklı bölümde gayet anlamlı bir örnek olabilirmiş… “Ne yaptığın değil; neyi, ne zaman yaptığın, yaptığını nasıl anlattığın belirler algılamayı” da olabilir bölümün başlığı… Yani, içinde bulunulan konjonktürü dikkate almanın önemi vurgulanabilir…


Algılamanın özünde kültür ve değerlerimizin yattığını, ne kadar da sıklıkla unuturuz… Tevazu meselesini anlamakta zorlananların, kibir ve gösterişten kaçınmanın nasıl olabileceğini merak edenlerin; yüzlerce yıl dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun sarayına, yeşillikler arasına gizlenmiş Boğaz’ın ya da Marmara’nın neresinden bakarsanız bakın ancak hayal meyal görülebilen Topkapı Sarayı’nı, Avrupa’nın görkem delisi saraylarıyla karşılaştırmalarını tavsiye ederiz…

Bu bağlamda bir düğün haberi gerçekten üzüntü vericidir…

Haber medyada şöyle verilmiş:

“Cemiyet ve sosyete dünyasının önemli isimleri cuma akşamı Paris’teki Versay (Versailles) Sarayı’nda iş adamı Ali Sözmen’in oğlu Yağız Sözmen ile merhum iş adamı Yılmaz Soyak’ın damadı Rasim Sengir’in kızı Yasemin Sengir’in şaşaalı düğünü için bir araya geldi.

3 gün süren ve milyonlarca euroya mal olan düğün için ilk adres Paris’teki Türk Konsolosluğu oldu. Burada gerçekleşen nikah töreninin ardından Türkiye’den gelen davetlilere Musee Rodin’de (Rodin Müzesi) akşam yemeği ikram edildi.

Üçüncü günde VIP araçlarla şehir turu, ardından Türkiye’den davetli 300 kişinin katılımıyla Versay Sarayı’nda düğün töreni yapıldı.

Yasemin Sengir, üç gün süren düğünde üç ayrı gelinlik giydi. Sengir’in gelinlik masraflarının da milyon euroları aştığı belirtildi. Türkiye’den 10 ayrı fotoğrafçının getirildiği düğünün toplam maliyeti için kaç milyon euro harcandığı tam olarak kestirilemiyor.

Rasim Sengir, 28 Eylül 2013’te de büyük oğlu Kerim Sengir’i, Haluk Berdan’ın kızı Serra Berdan ile Roma’da evlendirmişti. O tarihte 5 milyon euroya mal olan, tarihi Bracciano Kalesi’ndeki düğün uzun süre konuşulmuştu.

Düğünden notlar şöyle:

Four Seasons otelinde ağırlanan konuklar, 160 Mercedes Vito araçla Versay Sarayı’na taşındı; düğünde misafirleri girişte saray muhafızları karşıladı; atlı muhafızların da hazır bulunduğu saray bahçesinde bando takımı da çaldıkları marşlarla düğüne renk kattı; gecede iki gelinlik giyen Yasemin Sengir’in ilk giydiği Elie Saab imzalı 300 bin dolarlık gelinliği çok beğenildi; düğünde Belçikalı şarkıcı Lara Fabian sahne aldı; İstanbul’un elitlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü mücevher markası Chopard’ın sahibi Caroline Gruosi-Scheufele ve Sex and the City kitabının yazarı Candace Bushnell de davetliler arasındaydı; sabah 04.00’e kadar süren düğünün çıkışında konuklara yasemin kokulu mum hediye edildi.”

Türkiye, ekonomik saldırı altında. Topyekûn mücadeleden söz ediliyor. Enflasyona karşı savaşta ulusal bir duruş sergilenmesi, savurganlıktan vazgeçilmesi ve tasarruf tartışılıyor… Allah, akıl fikir ve ihsan eylesin, diyelim…

urla escort
Futbolun Oscar’ları geliyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Digiturk’ün, ‘Futbolun Süperleri’ programını halk oylamasına açtıklarını, daha önce bu sütunlarda duyurmuştuk. Aradan geçen zaman içinde, jürinin tespit ettiği her kategoride beşer adayın futbol severler ve Spor Toto Süper Lig takımlarının oyuncuları tarafından oylanması sonucunda kazananlar belirlenmiş. Futbolun Oscarları olarak adlandırılabilecek ödüllerin sahiplerini bulacağı tören 12 Eylül’de, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyormuş.
Marcel Desailly, Mircea Lucescu, Şansal Büyüka, Mustafa Denizli, Rıdvan Dilmen, Bülent Korkmaz, Güntekin Onay, Kaan Terzioğlu ve Metin Tekin’in jüri üyeliğini yaptığı ödül töreni canlı yayınla, şifresiz olarak Bein Sports Haber’de ve İngilizce sunumla Bein Sports tarafından yurtdışında yayınlanacakmış.
TFF ve Digiturk, bu ödül töreni için “Futbolun Süperleri Sahaya Değil Sahneye Çıkıyor…” mottosunu kullanmış. Bizce de iyi etmiş. 2017-2018 Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu, şampiyonluk yarışının ve kümede kalma mücadelesinin son haftaya kadar devam ettiği, uzun süre hatırlayacağımız bir yıl oldu. Bu yıla heyecan katan örnek sporcuların ‘en’lerini göreceğiz sahnede…
Özellikle sporda örnek ve önder olma meselesi, gençlerin gelişiminde son derece önemli bir faktördür. Bu ödülleri, esas bu çerçevede değerlendirmek yerinde olacaktır.
TFF ve Digiturk, ödül töreni için özellikle Eylül ayını seçmiş olmalı. Zira bu tarihten sonra 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın nerede yapılacağına karar verilecek. Etkinliğin, dünyanın pek çok yerinde aktif olan Bein Sports’ta gösterilmesi hem bu yarışta Türkiye’nin bir adım öne çıkmasına, hem de uluslararası arenada tanıtımımıza katma değer getirilmesine yarayabilir.