Takva’nın TSO ziyaretinde duygusal anlar yaşandı

Kentteki bir çok kurum, kuruluş ve STK’ya ziyaretler gerçekleştiren Büyükşehir Adayı Necdet Takva, iki dönem başkanlığını yaptığı Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Takva’nın ziyaretinde duygusal anlar yaşanırken, Ba?

VAN 31.12.2018 18:08:44 0
Takva’nın TSO ziyaretinde duygusal anlar yaşandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’nın seçim çalışmaları aralıksız sürüyor.
Adaylığı sonrası ilk kez Van TSO yönetim kurulu ile bir araya gelen Takva, yıllarca birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyeleri ile seçim sürecini konuştu.


        Başkan vekili olarak Faruk Biner’in ev sahibi olarak Takva’yı ağırladığı toplantıya tüm yönetim kurulu üyeleri katıldı. Van TSO’da elde ettikleri ekip odaklı başarıları daha büyük bir perspektife kavuşturup Van’a hizmet etme mücadelesi içine girdiğini hatırlatan Takva’nın oda yönetimi ile olan buluşması oldukça samimi bir havada geçti. Yönetim kurulu üyelerinin de yerel yönetimlere dair fikir ve önerilerini paylaştığı toplantıda Takva sürece ve kazanmaları halinde uygulamaya koyacakları politikalar ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.


         Takva, Van TSO’daki açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle bizle ilgili hem hızlı hem de flaş bir süreç gelişti. Daha bir kaç hafta öncesine kadar beraber çalışırken bugün büyükşehir belediye başkan adayı olarak karşınızdayım. Fakat biliyorsunuz ki Van TSO’nun benim ve bizlerin için yeri çok başka. Biz burada önemli başarı hikayeleri yazdık. Bizim yarattığımız farkın da işin de mutfağı Ticaret ve Sanayi odasıydı. Burada büyük işler yaptık. Aynı zamanda bu kente dair önemli konuları konuştuk. Sadece kentin ticaretine değil, kenti ilgilendiren tüm konulara birlikte kafa yorduk. Ortak olduk. Dahil olduk. Bu anlamda zaman zaman projeler de konuştuk. Bütün projeler hepsi aklımda ve çok net söyleyebilirim şehirde mucizeler yaratacak yenilikler yapabiliriz. Bütün sivil toplum örgütleri başta olmak üzere katılımcı bir anlayışla kentte huzurlu insanların yaşadığı ilçeleri köyleri ve mahalleleri de dahil edecek şekilde önemli işler yapabiliriz buna uygun koşullar var.”


        CUMHURİYET CADDESİ YAYALAŞTIRILACAK
Van’ın aslında laboratuvar gibi olduğunu belirten Takva, “Çok karmaşık bir kent değil küçük dokunuşlarla çok iyi mucizeler yaratacağımız bir kenttir. Bu mucizeye de yıllardır merkezinde bulunduğumuz merkezden başlayacağız. Mesela, hem esnafı, hem halkı ilgilendiren, küçük gibi görünen ama önemli bir hamleyi yaparak başlayacağız. Cumhuriyet Caddesi’ni finans merkezi yapacağız. Bir AVM’ye ihtiyaç duyulmasından öte kenti bir açık AVM’ye dönüştürüp yaygınlaştırıp ama aynı zamanda kentin rantını da dezavantajlı bölgelere kaydıracak bir akılla hareket edeceğiz. Bunlar bizim iddialarımız biz bunları çok sıklıkla konuşuyoruz. Cumhuriyet caddesi üzerindeki bir dükkanının kirası bin dolar ama arka caddedeki sokaktaki kiraların bin lira olduğu bir kentte kent rantının eşit dağılmadığına inanan bir düşüncedeyim. Bunları çok rahatlıkla yapabiliriz bunlar için paraya ihtiyaç yok kentin kendi gücüyle dinamiğiyle yapabiliriz.” Dedi.

            YENİ BİR YEREL YÖNETİM MODELİ OLUŞTURACAĞIZ
 Takva, konuşmasına devamla, “Biz Ticaret Odası’nın görevi olmasının yanında yaptıklarımızla sadece kentte değil Türkiye de farkındalık yarattık. Kapıköy’le beraber ben hep Van’ın gelecek 5-6 yılını salt o çerçeveden bakıldığında bile yeni bir gelişim maddesi olabileceğine inanıyorum. 3 bölge belirledik. Bir tanesi VOTAŞ’a yakın bölgede 5 bin dönüm kamu arazisi var ve erek dağının alt tarafında Karşıyaka dediğimiz bölgede. Bir de Gevaş tarafına yakın bölgeyi tespit ettik. Kentsel tarım alanları oluşturup özellikle yoksul bölgelerdeki insanların orada örtü altı sebzecilik başta olmak üzere tarımsal faaliyetlerini artırıp hızlı bir getiri planlıyoruz. Bunlar kısa vadede belki de 5-6 ay ya da bir yıl içerisinde uygulayacağımız şeyler. Kümelenmiş iş alanlarına olan ilgimiz devam edecek bir ticaret odası ama yüksek bütçeli bir yerel yönetim modeli oluşturmak istiyoruz tabi bunun sosyal dokusuyla politik bir bakış açısının ötesinde kentin ihtiyaç duyduğu alanlara birlikte tartışarak konuşarak bir sonuca götürebiliriz. Çok teşekkür ediyorum çok samimi bir karşılama oldu” şeklinde konuştu.


        YENİ İŞ ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ
Yeni iş alanları oluşturacaklarını anlatan Başkan Adayı Necdet Takva, “Birkaç tekstil fabrikasıyla görüşüyoruz. Yeni etap için hatta burada mekânsal ihtiyaçlarını karşılarsak hızlı bir şekilde yatırım yapmayı planlayan tekstil şirketleri var buda özellikle genç işsizlik sorununa bir çözüm üretebilir. Bakın şunu net diyorum ki: Yoksulluk gelince iman gider! İnsanların kaybedecekleri bir şeyleri varmış noktasına getirmek lazım. Ben çok politik ve siyasi bir boyut kazandırmak istemiyorum. Bu seçim sürecine ama özellikle Kürtlerin kendini özgürce ve rahat bir şekilde ifade edebilecekleri olan aklı pratiğe dönüştürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun için özellikle çalışacağım. Burada yaşayan insanların kendini kendi kültürel değerleri üzerinde anlatabileceği bir ortamı sağlayabiliriz ben bu konuda görevlendirilmemin bir arka planı olduğunu da düşünüyorum onları belki lokal ve spesifik toplantılarla tartışabiliriz. Umuyorum bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlarsak kentimize bölgemize aynı zamanda ülkemize de örnek olabilecek bir açılım yaratabiliriz.” Dedi.


            BU ADAYLIK BANA DEĞİL HEPİMİZE VERİLDİ
Söz konusu adaylığın aslında tüm oda bireylerine de verildiğini söyleyen Takva, “Bu adaylık benim şahsımda bütün odanın bireylerine verilmiş bir başarıdır. Bu görevlendirmenin tezahürü budur. Bununla beraber paydaşlarımızın bize kattığı değerlerle ilgilidir. Bu konuda buradaki herkesin istese de istemese de emeği ve hakkı vardır. Bu başarıdan herkesin kendine bir pay çıkarabileceği bir durumdur. Kimse tek başına bir başarı hikayesi yazamaz. Bir başarı varsa bu ortak bir başarıdır. Biz haritayı önümüze koyduk Van’ın İran’a, Bitlis’e , Şırnak’a Ağrı’ya ve Hakkari’ye sınırı var ve Vanlılar yaşıyor buralarda. Kentin dinamizmini Maraş ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden sınırlandıramayız burada bizim hemşerilerimiz akrabalarımız yaşıyor onların tamamını tek tek dolaşacağım ve köylerin hepsine gideceğim ifade edip anlatacağız bize neden destek vermeleri gerektiğini anlatacağız, onların hayatına bire bir dokunmamız gerekiyor  siyasi partilerinde bu sürece dahil olmaları lazım ve bir fark yaratması gerekiyor” ifadelerini kullandı.