Takva, Van tso seçimlerinde adayim

VAN TSO'NUN 4 YILLIK FAALİYETİ PAYLAŞILDI

VAN 30.08.2017 17:53:00 0
Takva, Van tso seçimlerinde adayim
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda basın ve oda üyeleri ile bir araya gelen Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, şu ana kadar gerçekleştirdikleri önemli projeler hakkında bilgi verdi.

2011 yılında meydana gelen depremler sonrası oluşan yerel ekonomik krizi aşmak için stratejik yerel ve bölgesel politikalar geliştirdiklerine dikkat çeken Takva, amaçlarının Van'ı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Hiçbir zaman doğruluktan ayrılmadıklarını sözlerine ekleyen Takva, “Şehrimize, halkımıza ve üyelerimize karşı duyduğumuz sorumluluğu yerine getirerek, borcumuzu ödemeye çalıştık. Yola çıkarken belirlediğimiz 3 temel ilke üzerine inşa ettiğimiz yenilikçi bir hareket başlattık. Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) adıyla içten ve samimi birlikteliğimizi ideolojik siyasetin dışında örgütleyerek, liyakati esas alıp, doğruluktan ayrılmayacağımıza söz verdik.” dedi.

Ulusal ve uluslararası alanda kentin dezavantajlı ekonomik göstergelerini pozitife dönüştürmek, bilinirliliğini arttırmak, potansiyellerini zenginliğe dönüştürmek için durmadan çalıştıklarını söyleyen Takva, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bunları yaparken Van'ın zenginliğinin bölgemize ve ülkemize değer katacağını biliyorduk. Ticaret ve Sanayi Odamızı sadece ekonomik alanda değil, sosyal, kültürel alanda da önemli bir referans kurumu haline getirdik."
2011 yılında yaşanan depremlerin ardından yerel ekonomik krizi aşmak için stratejik politikalar geliştirdiklerini belirten Takva, yerel üretimi de daima destekledikleri söyledi.
Takva, “2011 Van Depremleri sonrası oluşan yerel ekonomik krizi aşmak için stratejik yerel, bölgesel politikalar geliştirdik. Bunların hayata geçirilmesi için önceliklerimiz hiç değişmedi. İnancımızdaki ısrar, bizleri sizlerin huzuruna başı dik, alnı ak olarak taşıdı. Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasını kurarken yaşadığımız heyecan görülmeye değerdi. Kadın girişimcilerimizin, genç girişimcilerimizin enerjisini hissettik. Van halkının akın akın katılımını, Türkiye'nin her tarafından insanların sahiplenmesine tanıklık ettik. Şehrimizi ışıklandırırken bizler de aydınlandık. Komşu ülkelerden komşularımız şehrimize akın ediyordu. Bütün şehir, bütün kurumlarımız odamızda etkinlikler yaparken, ihtiyaç sahibi yoksullara, çocuklara, dezavantajlı guruplara dokunmanın manevi hazzını yaşadık.”

“KAPIKÖY'DE BİZİ DÜNYAYA BAĞLAYACAK TEMELLER ATTIK”

Ülkede örnek olacak projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Takva, “Yerel ve bölgesel kalkınmanın stratejilerini tartışırken kentimizin sektörlerini kümelemeye, girişimci sayımızı artırmaya ihtiyacımız olduğunu savunduk. Bunlar için ülkemize örnek olacak projeler hayata geçirdik. Kapıköy'de bizi dünyaya bağlayacak temeller attık. Herkesle, her kesimle bir araya geldik. Tartışmalarımız da oldu, ittifaklarımız da. İlkeli duruşumuzu, inandığımız değerlerle örtüşürdük. Sizleri mahcup edecek tutum ve davranışlardan uzak kalarak, onlara uluslararası hizmetin en iyisini sunduk.” şeklinde konuştu.

Hazırlanan sunum ile yaptıkları çalışmaları anlatan Takva, sunumun ardından Ekim ayında yapılacak olan oda seçimiyle ilgili konuştu.
Seçimde aday olduğunu açıklayan Takva, bu yönde destek talebinde bulunarak, “Rakiplerimiz olacak. Bizde bunu görebiliyoruz. Aday olacaklara şimdiden başarı diliyorum. Aday olan arkadaşlarımıza da gidecek ve kendileri ile odanın daha iyi bir yere gelmesi adına görüşmeler yapacağız.” diye konuştu.
Toplantı soru-cevap bölümü ile sona erdi.  
 
VAN TSO'NUN 4 YILLIK FAALİYETİ PAYLAŞILDI

Yılmaz Sönmez/Vanolay