Takva, Vali Zorluoğlu ile bir araya geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu ziyaret eden Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ilin sorunlarını görüştü. Görüşmede çift yönlü olarak trafiğe açılacak olan İskele Caddesi de gündeme ge

VAN 28.11.2017 13:29:10 0
Takva, Vali Zorluoğlu ile bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, üyelerin ve İlin sorunlarını görüşmek üzere Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile bir araya geldi.

   Gerçekleşen görüşmede Van Alışveriş Festivali, katılım sağlanan fuarlar,  İskele ve İki nisan Caddelerinin durumu,  Oda Üyelerinin Kamu kurumlarından alacakları konusu ile birlikte Van’ın  İmar uygulamaları ve diğer ekonomik sorunlar gündeme getirildi.

 

   Van Alışveriş Günleri…

  2018’de dördüncüsü yapılacak Van Alışveriş Günleri Festivali hakkında Vali Zorluoğlu’na bilgi veren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Festivalin Kent ekonomisine ve tanınırlığına sunduğu katkıya değinerek destek talebinde bulundu. Festival döneminde Cumhuriyet ve Maraş Caddelerinde yapılan süslemelerin ara sokaklara da yapılması konusunda destek istedi.

  Van Alışveriş Günleri’ni çok önemsediğini ifade eden Van Valisi Murat Zorluoğlu, etkinliğin başarılı geçmesi Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak gereken bütün destekleri sağlayacaklarını, bu işin heyecan verici ve kendileri tarafından sahiplenileceğini ifade etti.

 

  İskele ve İki nisan Caddeleri…

  İskele Caddesi’nin çift yönlü trafiğe açılması ve İki Nisan Caddesinde faaliyet gösteren üyelerin sorunlarını aktaran Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli çalışmaları yapması konusunda üyelerin taleplerini Vali Zorluoğlu’na iletti.

  Takva, İki Nisan caddesi’nde yapılan çalışmalardan dolayı Vali Zorluoğlu’na teşekkür ederken, Caddenin ruhuna uygun kurulan işyerlerinin caddeye değer kattığını ifade ederek, Belediyenin bu yatırımlarını sahiplenmesi gerektiğini ifade etti.  

  Vali Murat Zorluoğlu görüşme sonrası sosyal Medya üzerinden İskele Caddesi’nin çift yönlü olarak trafiğe açılması müjdesini verdi.

İki Nisan Caddesi’nde yaşanan sorunlar için de gerekli talimatları vereceğini belirten Zorluoğlu, İki Nisan caddesi alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu, oradaki esnafın sorunlarını da en kısa sürede gidereceklerini ifade etti.

  Ayrıca İskele Caddesi’nin Van için İkinisan Caddesi gibi Van için bir prestij caddesi olması için çalışma yapılacağı müjdesini verdi.

 

   Van TSO Üyelerinin Kamu Kurumlarından alacakları

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, son zamanlarda oda üyelerinin en çok dile getirdiği konulardan biri olan Kamu Kurumlarından alacaklarının ödenmemesi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları ileterek çözüm talebinde bulundu.  

 

  Vali Zorluoğlu sorunu bildiğini, kısa zamanda çözümü için ilgili kurumlar ile gerekli görüşmeleri yapacaklarını belirtti.

 

  İmar Sorunu…

  Vali Zorluoğlu kentin imar sorunun farkında olduğunu, ancak ruhsat talep edilirken herkesin İmar’a uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda herkes kanunlara uygun hareket etmeli. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da bu konuda destek istiyoruz. Kimse yanlışı meşrulaştırma çabası içinde bulunmasın. Var ise olası mağduriyetleri gidereceklerini, emsal teşkil edecek arsalar ile ilgili olarak oluşan iyi niyetli yaklaşımları sahipleneceklerini, varsa sorunlu alanlara da müdahale edecekleri yönünde görüş bildirdi.  

 

  Kapıköy Gümrük Sahası…

  Kapıköy Gümrük Kapısı’nda devam eden inşaat nedeniyle sahanın kullanılamadığını, bu nedenle üyelerin sorun yaşadığını dile getiren Takva, İnşaat devam ederken sahanında en azından bir bölümünün ithalat döneminde kullanıma uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

  Van Valisi Zorluoğlu, Gümrük sahasının tamamlanıncaya kadar oluşacak mağduriyetin önlenmesi konusunda bakanlığın girişimlerini takip ettiklerini, aynı şekilde olası bir aksaklığa mahal verilmemesi konusunda gerekirse Lokal çözümler üretilebileceğini ifade etti. Odanın da İlgili bakanlıkla gerekli görüşmeleri yapmasını gerektiğini dile getirdi.

   “Bu şehir de olabilecek her sorun bizim sorunumuzdur, Çözülmesi gereken konular varsa Mülki İdare olarak bunlara kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek Çözüm odaklı anlayışını bir kez daha kanıtlamış oldu.  

   Fuarlar konusu da değerlendirildi

   Görüşmede her yıl katılım sağlanan Fuarlar konusu da değerlendirilerek Van’ın yurt içindeki fuarlardan ziyade Yurt dışındaki fuarlarda tanıtımının sağlanmasının daha verimli olacağı konusunda görüş birliğine varıldı. İran’ın Tahran, Tebriz, Urumiye ve Erdebil şehirlerinde Van Tanıtım Günleri düzenlenmesi ile birlikte İran, Irak ve Azerbaycan gibi ülkelerde düzenlenecek fuarlara katılım sağlanması için çalışmaların başlatılması kararı alındı. Vali Zorluoğlu “Aynı şekilde bundan sonraki tanıtım stratejisi maksimum fayda çerçevesinde ele alınması gerektiğini” ifade etti.

   Yaklaşık bir saat süren görüşme neticesinde meselelere göstermiş olduğu duyarlılık ve sahiplenme anlayışı karşısında odamız tarafından teşekkür edilerek görüşme sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi