Taksiciler uygun durak istiyor

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın bir süre önce aldığı karar doğrultusunda bazı taksi duraklarının yerleri değiştirilirken, yeni yerlerinden memnun olmayan bazı durak esnafı ise, kendilerine daha işlek yerler

VAN 18.12.2017 12:06:50 0
Taksiciler uygun durak istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda ekipler tarafından birkaç gün önce Halk Eğitim Merkezi yanında bulunan Van Taksi Durağı’nın yeri de değiştirildi. 
Durak, buradan kaldırılarak aynı caddenin devamında bulunan başka bir noktaya taşındı. 
Ancak durak esnafı, yeni yerin elverişsiz olduğunu öne sürerek eski yerlerinde müşteri almaya devam ettiler. Bunun üzerine ekipler önceki gün esnafı bu noktadan uzaklaştırdı.
Durak esnafı ise, bu duruma tepki gösterdi. 
Eski durak alanında açıklama yapan Van Taksi Durağı Başkanı Alihan Günay, “Belediye bir amme hizmet kuruluşudur. Hizmet tek taraflı olmamalıdır. Tek taraflı hizmet mağduriyet getirir. Biz esnafız, mağduriyetimizin giderilmesi gerekir.” dedi.  
Durak esnaflarından Mehmet Hanefi Yağız da, “Ben korsan değilim. Yasal çerçeve içinde çalışan bir esnafım. Bize yardım edilmesi lazım. Bizim durağımız yasaldı ve tüm vergilerimizi veriyorduk. Burası olmuyorsa bize yer temin edilmesi lazım. Burası 30 yıllık bir duraktı. Bize gösterdikleri bir yer var, metruk bir yerdir. İnsanların uğramadığı bir yerdir. Orada kalamayız. Bize daha uygun bir yer göstermeleri lazım. Sayın Valimizin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz.” diye konuştu. 
Van Taksiciler Kooperatifi Başkanı Kokel Çakır ise, konunun büyütülecek bir tarafının olmadığını, sorunun çözümü için Vali Murat Zorluoğlu ile görüşeceklerini söyledi.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul da, durakların yerlerinin değiştirilmesi sırasında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, bu konuda belediye yetkilileriyle görüştüklerini ve tekrar görüşeceklerini ifade etti. 
Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi