'Takımlar kamp bölgesinde…'

Ligin ilk devresin de oynadığı 18 karşılaşma da, 5 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Van Büyükşehir Belediyespor, 20 puan toplarken, 34 puan kaybı yaşadı.

VAN 23.12.2015 09:42:40 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Spor Toto 3. Ligde, ilk devrenin bitmesiyle birlikte, takımlar kısa bir tatil dönemine girdi. Tatilin bitmesiyle birlikte, takımlar kamp bölgelerinde toplanmaya başladı.
Ligin 2. Devresine hazırlanacak olan takımlar, bir yandan da kadrolarını güçlendirmek için, transfer çalışmalarını sürdürecek. Ligin ilk devresine göre ligin 2. Devresi daha da zorlu ve çetin geçecek. Takımlar telafisi olmayacak olan karşılaşmalarda, zirve, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri verecek.10 Ocak'ta başlayacak olan ligin 2. Devresi karşılaşmaları, 30 Nisan'da sona erecek.
Ligin ilk devresin de oynadığı 18 karşılaşma da, 5 galibiyet, 8 mağlubiyet ve  5 beraberlik alan Van Büyükşehir Belediyespor, 20 puan toplarken, 34 puan kaybı yaşadı.
18 Haftalık maratonda bir türlü istikrarı yakalamayan ekibimizin, Beylerbeyispor ve Dersimspor  maçlarında sergilediği futbolu alkışlanırken diğer maçlardaki futbolu ise eleştirilerin odağı oldu.  
İlk devrenin bitmesiyle birlikte, liderle arasında 18, küme düşme potasında 17. Sıradaki takımla arasında ise 5 puanlık bir fark olan ekibimizin, bu tabloyu düzeltmesi için, kamp bölgesinde atacağı her adım önemlidir. Şimdi gözler, ekibimizin kamp bölgesine çevrilmiş durumda.
Atılacak adımlar, yapılacak transferler, takımın 2. Devresi açısından büyük önem arz etmektedir. Tabiki nasıl adımlar atılacak, nasıl transferler yapılacak, kimler gidecek, kimler kalacak bekleyip göreceğiz. Unutmayalım, bu ara dönem, gerçekten çok önemlidir.
Takım kadromuz da eksiklikler var mı? Tabiki vardır. Bunu yönetim de, teknik sorumlu ve taraftarlarda biliyor. Hangi mevkilere transfer yapılacağı belli. Bunun dışına çıkılmamalı ve transfer olsun diye transfer yapılmamalıdır. Titiz bir çalışma yapılarak, kulübe de oturan değil, sahada mücadele edecek transferler  yapılmalıdır. Her transfer döneminde olduğu gibi bu dönemde de mutlaka menajerlerle görüşülecektir. Bu doğal, ama menajerlerin tavsiye ettiği her futbolcuyu almak yanlıştır. Bu ara dönemde tabiki istenilen kalite de futbolcuyu bulmak zordur. Yine de faydalınabilecek transferlere para harcanılmalıdır. Takımımızın eksik noktaları belli. Özellikle bu noktalara yoğunlaşması, araştırılmasının iyi yapılmasının ardından adımın atılması lazım. Hiçbir takım kaleiteli futbolcusunu bu ara dönemde boş bırakmaz.  Geçmişte bunun sancılarını çok yaşadık. Dilerim bu dönemde bu yanlışlıklara gelmeyiz.
10 Ocak'da başlayacak olan ligin 2. devresi 19 Hafta sürecek. Ekibimiz 2. Devrenin ilk maçını deplasmanda oynayacak. 2. Devrenin 8. Haftasını ise bay geçirecek. 19 Hafta sürecek olan ligin 2. Devresinde, 18 maça çıkacak olan ekibimiz, kendi sahasında 9, deplasmanda ise yine 9 maça çıkacak. Ligin ilk devresinde olduğu gibi, kendi sahamızda kaybedeceğimiz puanlar, bu kez daha büyük sıkıntılar yaratacaktır. Bunun önleminin alınması ve çoşan bir ekiple, ligin 2. Devresine başlanılması beklentimizdir.