Tahran – Van uçuşları başladı

Vali Mehmet Emin Bilmez’in girişimleriyle varılan anlaşma sonucu İran’ın başkenti Tahran’dan Van’a özel bir havayolu şirketi ilk direkt uçuşunu gerçekleştirdi.

VAN 5.02.2022 12:08:24 0
Tahran – Van uçuşları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ferit Melen Havalimanına inen uçaktaki 78 kişilik ilk kafile, İran Turizm Geliştirme Komisyonu Başkanı Hormatallah Rafiei, İranlı tur operatörleri ile turizm acentesi temsilcilerinden oluştu.

İlk kafileyi havalimanında; Vali Vekili Ömer Faruk Canpolat, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve turizmciler çiçekler, davul zurna ve halaylarla karşıladı.

Vali Vekili Ömer Faruk Canpolat, Tahran’dan gelen ilk yolcuları karşıladıklarını belirterek, “İranlı turistlerin Van’a ciddi kazanımları olacaktır. İran ile bir ticari faaliyetimiz var. Bu şekilde ticari ilişkilerimiz daha da gelişmiş olacaktır. Süreçte Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez’in ciddi katkıları oldu. Bu anlamada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ise, ilk etapta 78 tur operatörü ve turizmcinin Van’a geldiğini belirterek, “Sektör adına iyi bir gelişme oldu. İlk kez yurt dışından bir uçağımız geldi. Van-Tahran arası yaklaşık bir saat sürüyor. Pazartesi ve Cuma olmak üzere haftanın iki günü seferler düzenlenecektir. Paket tur şeklinde 3 ve 4 gece konaklamalı şekilde olacaktır. Bu uçak seferleri ilimizin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır” ifadelerini kullandı.

İran’dan gelen tur operatörleri ve turizmciler ise, 15 saat süren karayolu seyahati yerine bir saatlik uçak seferlerinin yoğun ilgi göreceğine dikkat çekti. 

Tahran – Van uçuşları başladı