Tahran - Van arasında uçak seferleri başlıyor...

Van’ın ekonomisine büyük katkı sunan İranlı turistler bundan sonra uçakla Van’a taşınacak. Van Valiliği ve İranlı havayolu şirketi yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, İran’dan Van’a özel bir havayolu şirketi h

VAN 15.01.2022 12:02:15 0
Tahran - Van arasında uçak seferleri başlıyor...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Mehmet Emin Bilmez, geçtiğimiz yıllarda 500 bin İran’lı turistin Van’a geldiğini hatırlatarak, “İranlı turistler ilimizin ekonomisine büyük katkı sunuyor. Biz Tahran’dan da ilimize turistlerin direk ulaşımının sağlanması için özel bir havayolu şirketiyle görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. İnşallah artık haftada 2 gün seferler başlayacak. İlimize hayırlı olsun” dedi. Turizm adına önemli gelişmeyi değerlendiren Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, "Tahran ile Van arasında uçak seferlerinin başlayacak olması çok iyi bir gelişme. Bu durumun Van'a çok faydası olacak" derken, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, “Bu gelişme şehrimiz ve bölgemiz için umut verici bir sürece işaret etmektedir.” açıklaması yaptı.

"TURİSTLER, İRAN'DAN ANTALYA'YA, İSTANBUL'A NASIL GİDİYORSA, VAN'A DA ÖYLE GELEBİLECEK"

Tahran ile Van arasında haftada iki gün olacak şekilde uçak seferlerinin başlayacağının açıklanması, kentte memnuniyetle karşılandı.
Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, İran-Van arasında uçak seferlerinin başlayacak olmasını isabetli bir girişim olarak değerlendirerek, “Bu Van için çok iyi bir gelişme ancak uçakların tarifeli olması çok daha iyi olacak. Charter olmamalı. Çünkü charter olursa uçak dolarsa gelir, ama tarifeli süreklidir, dolmasa da gelir. Tahran büyük bir potansiyel. 20 milyonu aşkın nüfusu var, İstanbul’dan da fazladır nüfusu. Şimdi bu metropol kentten nasıl Antalya’ya, İstanbul’a gidiyorsa turist aynı şekilde Van’a da gelecek.” dedi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da “Bu gelişme şehrimiz ve bölgemiz için umut verici bir sürece işaret etmektedir.” açıklaması yaptı.

“ÇOK İYİ BİR GELİŞME”

 İran-Van arasında uçak seferlerinin gerçekleşeceği yönündeki açıklama, Van’da turizm sektörü ve ticaret çevrelerince sevinçle karşılandı.
Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, valilik açıklamasını sevindirici bulduğunu belirterek, “Bu Van için çok iyi bir gelişme ancak uçakların tarifeli olması çok daha iyi olacak. Charter olmamalı. Çünkü charter olursa uçak dolarsa gelir, ama tarifeli süreklidir, dolmasa da gelir. Tarifeli ve devamlı olması önemli yani iptal olmadan seferlerine devam etmeli.” ifadelerini kullandı.

“İSABETLİ BİR GİRİŞİM”

Van Valiliği ile İranlı şirket arasında yapılan görüşmeleri isabetli bir girişim olarak gördüğünü ifade eden Tunçdemir, “Uçak seferi ile birlikte oluşacak sirkülasyonun ilimize, bölgemize çok faydası olacak. Çok isabetli bir girişim olmuş. Şimdiye kadar bize yakın olan iller geliyordu. Tebriz- Urmiye, Salmas, Hoy. Şimdi uçak seferi başlayınca bu yakın iller dışında uzak iller de gelecek. Tahran, İsfahan, Şiraz gibi illerden de turist gelecek. Tahran büyük bir potansiyel. 20 milyonu aşkın nüfusu var, İstanbul’dan da fazladır nüfusu. Şimdi bu metropol kentten nasıl Antalya’ya, İstanbul’a gidiyorsa turist, aynı şekilde Van’a da gelecek.” diye konuştu.

“UÇAK, BÜYÜK BİR AVANTAJ” 

İran’ın uzak kentlerinden şimdiye kadar çok az turistin Van’a geldiğini ancak uçak seferleriyle birlikte daha çok turistin Van’ı tercih edeceğini aktaran Tunçdemir, “Şimdiye kadar oradan gelenler vardı ancak çok azdı, Tahran-Van arası 1000 kilometredir. Herkes gelmiyordu, çok az insan geliyordu. Ama uçak olursa daha çok insan gelecek. Bir de uçak daha rahat, kapıdaki sıkıntıları yaşamadan gelecek turistler. İmkanı olanlar uçakla gelecek.” diye kaydetti.  

“UMUT VERİCİ BİR SÜRECE İŞARET”

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da valilik açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendirdi.
Açıklamayı, yeni bir sürece işaret olarak değerlendirdiklerini ve desteklediklerini belirten Takva, “Van Valimiz tarafından Tahran-Van uçak seferlerinin başlayacağı yönünde yapılan açıklama şehrimiz ve bölgemiz için umut verici bir sürece işaret etmektedir. VANTSO olarak bu gelişmeyi destekliyor, üstlenilmesi gereken her sorumluluğu almayı taahhüt ediyoruz. Hayırlı olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

Tahran - Van arasında uçak seferleri başlıyor...
Özel Haber: Adil HARMANCI