“TAHİR ELÇİ’Yİ HENDEK SİYASETİNİZ ÖLDÜRDÜ”

SIRTINI HALKA DAYAYACAKSIN

VAN 2.12.2015 10:01:45 0
“TAHİR ELÇİ’Yİ HENDEK SİYASETİNİZ ÖLDÜRDÜ”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eski DEP Başkanı Yaşar Kaya, Tahir Elçi’nin ölümüyle ilgili HDP ve PKK’yı eleştirdi…
Timeturk
Eski DEP Başkanı Yaşar Kaya, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümü hakkında HDP ve PKK’ya ağır eleştiriler yönelterek, “Tahir Elçi, kıymetli bir insan ve barış uman bir kişiydi. Hayatını da hukukun üstünlüğü ile geçirdi. Onun elinden barış için silahların hepsini aldılar. Öldürülüşünün suikast olduğu belli”  dedi.
Star Gazetesi’nin haberine göre; Hakkındaki davalar sebebiyle uzun yıllar yaşadığı Almanya’dan geçen yıl Türkiye’ye dönen eski DEP Başkanı Yaşar Kaya, HDP ve PKK’ya, seslenerek, “Tahir Elçi’yi hendek siyasetiniz öldürdü” dedi. Sağlık sorunlarıyla uğraşan 77 yaşındaki Kaya, yaptığı açıklamada gündemi yakından izlediğini belirterek, “Tahir barışın elçisi olmak istedi, Diyarbakır’ın simgesiydi” ifadesini kullandı.
SALDIRI SUİKAST
Yaşar Kaya, “Tahir Elçi, kıymetli bir insan ve barış uman bir kişiydi. Hayatını da hukukun üstünlüğü ile geçirdi. Onun elinden barış için silahların hepsini aldılar. Öldürülüşünün suikast olduğu belli” dedi.
CİNAYET BİR MESAJ
Dört Ayaklı Minare’nin PKK’nın kazdığı hendekler sebebiyle zarar gördüğünü, Elçi’nin de bunu protesto ederken saldırıda öldürüldüğünü hatırlatan Yaşar Kaya, “Hendek kazmak, bu tip anarşik hareketlere sapmak doğru değildir. Böyle özgürlük, demokrasi ve hukuk gelmez. Ayrıca ekmek de gelmez kimseye. Hendek ile huzur olmaz” diye konuştu.
ANTER İLE BENZER
Kazılan hendeklere ve ilan edilmek istenen özerkliğe karşı olduğunun altını çizen Kaya, “Özerkliğin süreç olmadığını söyledim. Şiddet devam ettiği için çözüm süreci, çözüm süreci haline gelemedi, iki taraf için de bir oyalamaya dönüştü. Eğer hendekler kazılmasaydı, her gün cenazeler gelmeseydi Diyarbakır huzur içinde olacaktı. Baro Başkanı Tahir Elçi de öldürülmeyecekti” dedi. Yaşar Kaya, “Elçi’yi öldürmek herkese mesaj vermektir. O, Diyarbakır’ın sembolü halindeydi. Musa Anter’i öldürmek Özgür Gündem Gazetesi’nin dağılmasını sağlamak içindi. herkes evine dönsün diyeydi. Her cinayette bir hedef var ve onu gözetiyorlar. Musa Anter ile Tahir Elçi arasında onca yıla rağmen değişen bir şey yok. Yine birilerinin hedefleri var” diye konuştu.
SIRTINI HALKA DAYAYACAKSIN
Eski DEP Genel Başkanı Kaya, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ‘Sırtımızı PKK’ya YPG’ye yaslıyoruz’ sözlerini de eleştirdi. Kaya, “Sırtımızı PKK’ya YPG’ye yaslıyoruz sözü saçma sapandı, 21 milletvekili kaybettirdi. Siyaset değildi. Ne demek sırtını onlara yaslamak? Sen ancak sırtını halka, sandığa, siyasete yaslayabilirsin” ifadesini kullandı. Yaşar Kaya, “Yüksekdağ gibi deli düşünenlerin bu işe zarar verdiği ortada. Kimsenin şiddete prim vermemesi gerekiyordu. Hendeklere, ölüme kimsenin izin vermemesi gerekiyordu. Bugün silahların betona gömülmesi isteniyorsa, PKK’nın de bu duruma gelmek için kendi tartışmalarını yapmasının zamanı çoktan geldi bile” dedi. Yaşar Kaya, “Tahir Elçi gibi daha kaç insan ölmeden, anneler evlatları için ağlamadan bu işin çözülmesi lazım. Gelen her cenaze, yükselen her ağıt bizimdir. Çünkü hepimiz aynı kimliği taşıyoruz, aynı toplumda yaşıyoruz” diye konuştu.