TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ!

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van-SDİ) İcra Kurulu Başkanı, YDG-H ve Polis arasında çıkan çatışma arasında kalan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi kabul edilemez olduğunu belirterek, faillerinin bir an önce bul

VAN 3.12.2015 11:31:11 0
TAHİR ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HABER MERKEZİ


Van-SDİ Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep’in  yaptığı yazılı açıklamada, Tahir Elçi doğu illerimizin uzun süredir içinde bulunduğu trajedinin son örneği olduğunu ifade etti.

“TAHİR ELÇİ CİNAYETİ İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ TRAJEDİNİN SON ÖRNEĞİDİR”
Elçi’nin cinayeti doğu illerimizin uzun süredir içinde bulunduğu trajedinin son örneği olduğunu söyleyen Gençcelep, “Düzenlediği basın açıklaması sırasında YDG-H ve Polis arasında çıkan çatışma arasında kalan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi kabul edilemez bir cinayettir. Fail kim olursa olsun bu cinayeti yapanları şiddetle kınıyoruz. Delillerin toplanmasını engellemeye çalışanları şiddetle kınıyoruz. Hükümet bir an evvel bu olayı aydınlatmalı ve kamuoyunu bilgilendirmelidir. Bu olayda Suçlu kim olursa olsun üstü örtülmemeli failler bulunmalıdır. Tahir Elçi doğu illerimizin uzun süredir içinde bulunduğu trajedinin son örneğidir. Şehir merkezlerine sürüklenen bu çatışma ortamları halkın can güvenliğini yok sayan örneklerle doludur. Şehir ve ilçelerde halk üzerinde baskı kurarak, halkı çatışma ortamına sürükleyenler barış ve özgürlüğün bu şekilde gelmeyeceğini bilmelidirler.” diye konuştu.

“KÜRT HALKI ÜZERİNDEN BU KAN VE GÖZYAŞI SİYASETİ BİR AN EVVEL SON BULMALIDIR”
Açıklamanın sonunda Kürt halkının içinde bulunduğu kaotik ortamın son bulmasını isteyen Gençcelep, “Kürt halkının barış ve huzurunu isteyenler bilmelidirler ki nihai çözüm silahsızlanmadır. PKK’nin, bir an önce bu hendek savaşına son vermesi,  silah bırakması ve sınırların ötesine çekilerek bir çatışmasızlık ilan etmesi şiddetle elzemdir. Kürt halkı üzerinden bu kan ve gözyaşı siyaseti bir an evvel son bulmalıdır. Zulme son vermeyeni de zalime dur demeyeni de zalimin suç ortağı sayacağımızı haykırıyoruz. Unutulmasın ki; "Cinayete ses çıkarmayan caninin suçortağıdır". Hangi din, mezhep, uyruk ve inanca sahip olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü zulme karşı duruşumuzu bir kez daha haykırıyoruz.” şeklinde ifade etti. 

Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ