Sütçü Kenan Van Kahvaltısı ile ilk üçte…

Van Kahvaltısının meşhur adresi Sütçü Kenan, Hürriyet Gazetesi’nin Cumartesi ekinde yayınlanan meşhur kahvaltı adresleri arasında ilk üçte yer aldı.

VAN 24.10.2016 18:47:48 0
Sütçü Kenan Van Kahvaltısı ile ilk üçte…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Fahrettin Yiğit

   Hürriyet Gazetesi, Türkiye’nin en iyi 10 kahvaltı mekânını seçti. Cumartesi ekinde yer alan haberde, Van’ın meşhur kahvaltı mekânı Sütçü Kenan, listede ilk üç arasına girdi.

    Gezgin, Gurme, Yemek Yazarı, Beslenme Uzmanı, TV Programcısı, Kent Yazarı ve Gazetecilerden oluşan büyük jüri Türkiye’nin en iyi kahvaltı listesini belirledi.

   Türkiye gibi kahvaltı kültürü çok zengin bir ülkede, Van Kahvaltısına özellikle vurgu yapılırken, Sütçü Kenan’ın bu mekânlar arasında en seçkin bir yer olması ise dikkatlerden kaçmadı.

    Otlu Peynir, reçel, kaymak, tereyağı, bal, murtuğa, kavut, yumurta, zeytin, sucuk, kavurmalı yumurta gibi ürünlerle çeşitlilik bakımından listeye giren Sütçü Kenan, sayısız lezzetiyle 1946’dan bu yana hizmet veriyor.

Özel jüri üyelerinin belirlediği kahvaltı listesinde 200 çeşit ile Namlı Gurme/İstanbul birinci, Menemeniyle ünlü Lades Menemen/İstanbul ikinci, Van Kahvaltısı ile Sütçü Kenan üçüncü oldu.