Suriye`deki İnsanlık Dramını Gören Yok

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen konferansta dünyadaki yardım kuruluşlarının Suriye`de yaşanan insanlık dramına duyarsız kaldıklarına dikkat çekildi.

VAN 13.04.2013 11:52:03 0
Suriye`deki İnsanlık Dramını Gören Yok
Tarih: 01.01.0001 00:00
Genç Hekimler Topluluğu ve Düşünce ve Medeniyet Topluluğunun birlikte organize ettiği program Cengiz Andiç konferans salonunda İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç`un sunumuyla gerçekleştirildi.

 

Program, topluluk temsilcilerinin selamlama konuşması ve sinevizyon gösterimi ile başladı. Daha sonra söz alan İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Suriye`deki olayları genel çerçevesi itibariyle anlatarak konuya giriş yaptı.

 

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç konuşmasında Müslümanların politik konuşmaya başladıklarını aktararak, "Hep fotoğrafın büyüğünü görmeye çalışmaya başladık. Diğer yardım kuruluşlarıyla birlikte uzağımızda bir insanlık dramı yaşandığında Somali`de Pakistan`da veya Van`da bu kardeşlerimize yardım etmek için koşup gelmişiz ve hiçbir siyasi bir şey gözetmemişiz, fakat Suriye`de durum bundan çok farklı İHH olarak kuruluşumuzdan bu yana nerede bir kriz bölgesi nerede bir insani yardım ihtiyacı olduysa siyasi veya sosyal ortam ne olursa olsun biz oralara ulaşmaya çalıştık en azından karıncanın şahitliğini ortaya koymaya çalıştık ve safını belli etmiş bir ekip olarak olayın ilk gününde bu yana Suriye`deyiz." dedi.

 

İşte Suriye`deki sonuç
Suriye`deki insanlık dramının arkasında birçok sıkıntılar, problemler, siyasi görüşler olduğuna dikkat çeken Oruç, "Ama bir sonuç var 70 binden fazla Müslüman kardeşimiz şehid edildi bunların 3 binden fazlası çocuk 5 bine yakını kadın diğerleri de olaylarla ilgisi olmayan masun insanlardır" tespitinde bulundu.

 

Dünyadaki birçok yardım kuruluşunu Suriye görmediklerini anlatan Oruç, "Türkiye sınırlarının açmış insani yardımın önünde engel yok diyorlar ama dünyanın her tarafında gördüğümüz yardım kuruluşları Suriye`de yoklar. İçerde bir elin parmağını geçecek kuruluş yok uluslararası manada ise sadece İHH var" ifadelerini kullandı.

 

Program öğrencilerde gelen sorulara verilen cevapların akabinde sona erdi. (Murat Dalgın - İLKHA)