Sürgünleri sordu

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Van F Tipi Cezaevinde yaşanan sürgünleri sordu.

VAN 8.02.2013 11:34:30 0
Sürgünleri sordu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in cevaplaması istemiyle bazı sorular soran Gür, sorduğu sorulara yazılı cevap verilmesini talep etti.
Gür TBMM’ye verdiği yazılı önergede; “Van F Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan sürgünler devam etmektedir. Daha önce 4 tutuklu ve hükümlünün sürgün edildiği cezaevinden 26 Ocak günü 24 siyasi tutuklu ve hükümlünün, çeşitli cezaevlerine sürgün edildiği, bazı tutukluların ise hangi cezaevlerine sürgün edildiğinin öğrenilemediğini biliyoruz. Bu Bağlamda;
1-Van F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlülerin başka cezaevlerine gönderilmesinin sebepleri nelerdir?
2-Tutuklu ve hükümlülerin ailelerinden uzak bir cezaevine gönderilmesi maddi yönden aileleri sıkıntıya düşürdüğünden ve mağduriyete yol açtığından aileler ziyaret konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Hükümlü ve tutukluları ailelerine yakın bir cezaevine nakil etmeyi düşünüyor musunuz?
3-Van F Tipi Kapalı Cezaevinin tutuklu ve hükümlü kapasitesi nedir?
4-Van F Tipi Kapalı Cezaevinde kaç tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır?
5-Türkiye’deki cezaevlerinde yaşanan sıkıntıları gidermek için Bakanlığınızca ne tür çalışmalar yapılmaktadır?
6-Tutuklu ve hükümlülerin bu “zorunlu nakillerinin” devlete ve Bakanlığa maliyeti nedir?
7-Ağır ceza mahkemelerinin yargı bölgesinden çıkarılan tutukluların “duruşmalarda hazır” edilmelerinin maliyeti nedir? Nasıl karşılanıyor?
8-Bu ‘sürgün politikanız’ daha ne kadar devam edecektir?” ifadelerini kullandı.
prestij haber