SURETTEKİ FOTOĞRAF, FOTOĞRAFTAKİ SURET

YİĞİT ERAY YAZDI...

VAN 29.12.2013 22:35:34 0
SURETTEKİ FOTOĞRAF, FOTOĞRAFTAKİ SURET
Tarih: 01.01.0001 00:00
SURETTEKİ FOTOĞRAF, FOTOĞRAFTAKİ SURET
2013 yılının son günleri yaklaşırken artık bende bu memleketin bir ferdi olarak vansiyaseti.com sitesi editörü Baki Karaca abiden ricam sonucu vermiş olduğu imkândan dolayı öncelikle kendisine teşekkür ederek ilkyazıma başlamış bulunuyorum. Farklı bir tarzım olacak özellikle kamuoyuna yansıyan resimler ve usta kalemlerin çizmiş olduğu karikatürlerden yola çıkarak resim, fotoğraf ve karikatürlerin dillerini anlatmak istediklerini yazıya dökerek aktarmaya çalışacağım.

SURETTEKİ FOTOĞRAF, FOTOĞRAFTAKİ SURET
İlkyazımda, Fotoğrafa baktığımızda AK Parti ipekyolu ilçe başkanlığının düzenlemiş olduğu ikinci danışma meclis toplantısında çekilmiş olan normal bir fotoğraftır. Ancak bu fotoğrafı önemli kılan orada bulunanların fiziki halleriyle dışa yansıttıkları duruşlarıdır.
Müsaadenizle soldan başlayalım il başkanı Sayın Aras, sıkkın bir halde olduğu her halinden belli. Garibimin hayalleri vardı olmadı, bir kısım vekillere rağmen başbakan Osman Gülaçar dedi.
 İkinci sıradaki vekilin durumuna bakın her şeye rağmen Gülaçar’la arkadaşlığı var, arkadaş dost demiştik amma büyükşehir belediye başkanı olacak kadar üstümüze çıkmasını beklemiyorduk dercesine, amma sesini de çıkaramıyor nede olsa arkadaşlık dostluk var.
Fotoğraftaki üçüncü şahsa bakınız gayet rahat adeta meydan okurcasına bana hava atmaya kalkışmayın ben başbakanımın adayıyım, ben kazanacağım benim kazancım hem memleketimiz için iyi olacak, hem il teşkilatının yüz akı olacak, hem de vekiller benim sayemde prim yapmış olacaklar. Hani adaylık sonrası sizler AK Partinin salonunda açıklama yapalım demiştiniz ben ise meydan demiştim. Hanı parmaklarınızı ısırmıştınız ya! Çünkü beklemiyordunuz.
Bu toplantıda Aras "Son zamanlarda yaşanan olaylarda ilimize ve dilimize sahip çıkmalıyız. Elleriyle ve dilleriyle bizleri incitenleri bizler incitmeyeceğiz.” Demiş ayrıca sandıkları korumayı ibadet telaki etmiş. Eee tamam anladıkta sen “ile” ve “dile” sahip olmayı önceliyorsun da adama sormazlar mı, bu kadarı da fazla sen daha seçim stratejini bile belirleyemedin, fısıltı gazetesinin haberine göre meydanı kimseyle paylaşmak istememenden dolayı hala yapılacaklar konusunda netleşme olmamış.
Allahtan BDP’nin içinde aday sıkıntısı ve iç hesaplaşma olduğu için daha meydana inemediler. Yoksa sizin halinizi görmüş olacaktık. Bu günlük bu kadar yeter, bir daha ki sefere facebook’a ve twitter’de paylaşılanlara barkız.
yigiterayvan@gmail.com