“SÜREKLİ HASTAYIZ“

Van'ın Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi'nde oturan ve evleri depremde hasar gören Bingöl ailesi, 4 yıldır yetkililerden bir konteynır alamadığını belirtiyor.

VAN 3.04.2015 10:31:37 0
“SÜREKLİ HASTAYIZ“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

30-40 yıl önce kan davasından dolayı Muradiye'den göç eden Bingöl ailesi Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi'ne yerleşti. Şerafettin Bingöl, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte 40 yıl önce inşa edilen ve depremde her tarafında çatlaklar oluşan babasına ait toprak yapılı tek gözlü evde kalıyor. Yıkılma tehlikesi bulunan ev ayrıca su aldığı için tamamen nem kokuyor. İçerdeki her şey nemden dolayı ıslanırken, evde hastalık da eksik olmuyor.

4 YILDIR BİR KONTEYNIR ALAMADILAR
Ailenin depremde olduğu gibi halen en büyük talebi kendilerine bir tane konteynır verilmesi. 
Gazetemize konuşan ev sahibi Şerafettin Bingöl, bu konuda şunları söyledi:
"Deprem olduğu zaman da tek talebim konteynır oldu. Ne konteynır, ne de çadır vermediler. Deprem olduğunda geceleri iki çocuğumu üç tekerlekli araç içinde yatırıyordum. Üzerlerine battaniye atıyordum. Geçen hafta da Edremit Kaymakamlığına mahalle muhtarımızla beraber gittim ve konteynır için başvurdum, bana cevaben "gerekeni yaptık, artık yapacağımız bir şey yok" dediler. Şimdiye kadar bana sadece kömür yardımı yapıldı, başka da bir yardım yapılmış değil."

"EV YAPILSIN' DEMİYORUM"
Talebinin sadece bir konteynır olduğunu ancak 4 yıldır alamadığını belirten Bingöl, "Bana bir tane ev yapsınlar demiyorum. Zaten 'tapu senin değildir' diyerek depremden dolayı da bir işlem yapmadılar. Ama yeter ki bana bir tane başımızı sokacağımız konteynır versinler, bu çok mu zor?" diye sordu.

"SÜREKLİ HASTAYIZ"
Evdeki su tesisatının bozulmasından dolayı depremden bu yana evin ıslandığını ve yaz-kış rutubetin eksik olmadığını belirten Bingöl, şunları söyledi:
"Evim tek gözlü. Hepimiz bir odada yatıyoruz. Sabah kalktığımızda yataklarımız ıslanmış halde. Dördümüz de hastalıklardan kurtulamıyoruz. Bronşit, nezle, baş ağrısı, bel ağrısı, mide ağrısı, ishal. Her türlü hastalığa yakalanıyoruz. Bin iki kez damarlarımdan ameliyat oldum bu ev yüzünden."

GEÇİMİ HAMALLIK
Geçimini üç tekerlekli araçla sağlayan Bingöl, konteynır talebini yineleyerek şunları anlattı:
"Oğlum okula gidiyor, kızımı ise imkânsızlıklardan dolayı okutamadım. Dün gece yiyecek yemeğimiz yoktu emin olun. Komşularım yardımcı oluyor. Ben de hamallık yapıyorum. Bazen günde 10 TL, bazen 50 TL geçiyor elime. Bazen hiç olmayabiliyor. Devletten ekmek iş, aş istediğim de yok, tek istediğim bir tane konteynır ama onu bile çok görüyorlar. Devlet yapmıyorsa, duyarlı insanların, iş adamlarının bana yardımcı olmasını istiyorum."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı