Sürece kültürel destek

Başkan Kaya 3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali programını açıkladı.

VAN 10.09.2013 12:16:43 0
Sürece kültürel destek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Belediye’si tarafından 2 yıl önce düzenlenmeye başlanan ve vatandaşın büyük ilgisi ile karşılanan Van Gölü Kültür, Sanat, Doğa Festivali bu yılda renkli geçecek. Festival ile ilgili kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Belediye başkanı Bekir Kaya, BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar ve Yedirenk Kültür-Sanat Organizasyonu Yöneticisi Mahmut Catın, 3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali ile ilgili bilgiler verdi.

Festivalin 4 günlük programını açıklayan Yedirenk Kültür-Sanat Organizasyonu Yöneticisi Mahmut Catın ise programın içerik bakımından oldukça zengin olduğunu ve vatandaşları 4 gün sürecek olan programa beklediklerini belirtti

 

ZENGİN İÇERİK, ZEVKLİ PROGRAM

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali’nin 4 günlük programıyla ilgili basın mensuplarıyla kahvaltıda bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar ve Yedirenk Kültür-Sanat Organizasyonu Yöneticisi Mahmut Catın basın mensuplarına festival ile ilgili bilgi verdi.

Kahvaltıda ilk olarak konuşan Yedirenk Kültür-Sanat Organizasyonu Yöneticisi Mahmut Catin, “Uzun bir süre üzerinde durulan ve konuşulan 3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali tamamlanan hazırlıklar sonucunda bugün startını alacaktır. Programımız 9 Eylül yani Pazartesi tarihinde Van Kalesi önünde 18.00-20.00 saatleri arasında; tanıtım, sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi ile başlayacaktır. İkinci gün yani Salı günü Cumhuriyet Caddesi üzerinde kültürel tanıtım stantları açılışı, Feqiye Teyran parkında sergi açılışları, VAN TSO’da bir panel, Bostaniçi Belediyesi yanında çocuk şenliği, Kültür Sarayı’nda tiyatro gösterisi, Eski Bayram Oteli önünden Beşyol Kavşağı’na kadar olan bir festival yürüyüşü ve Kültür Parkı Newroz Alanı’nda ki açılış konseri ile devam edecektir. Program üçüncü gününde Van Belediyesi önünden hareket edecek araçla Akdamar Adası gezisi, Hacı Bekir Mahallesi’nde Çocuk Şenliği, Kültür Sarayı’nda tiyatro ve çocuk tiyatrosu gösterimi, Van Belediyesi Nuda Kültür Merkezi’nde bir panel, Ahmedi Xani Parkı’nda müzik dinletisi ve dengbej divanı ile devam edecektir. Programımız son gününde VAN TSO’da bir panel ile başlayacak, yine VAN TSO’da bir söyleşi ile devam edecek ve Kültür Parkı Newroz Alanı’nda saat 20.00 ile 24.00 arasında düzenlenecek kapanış konseri ile son bulacaktır. Program içerik bakımından oldukça zengin ve doyurucu bir şekilde düzenlendi. 4 gün boyunca bu program dâhilinde sürecek 3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali’ne tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”dedi.

 

BARIŞA BİR DESTEK DE BU ŞEKİLDE OLSUN!

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bekir Kaya ise kentin kültürüne sahip çıkmak için bu tür çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek “Her sene düzenlemeye söz verdiğimiz Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali 2011 yılında yaşanan depremden dolayı bir yıl ara verdik. İlk festivalimizi yaparken de amaçlarımızı dile getirmiştik. Düzenlenen ilk iki festivalde Van halkının yoğun katılımını gördük ve bu sene programımıza daha fazla sarılmaya karar verdik. İlk iki festivalde süreklileşmesi talebi geldi. Bizlerde bunun üzerine talepleri değerlendirerek festivalimizin üçüncüsünü gerçekleştirmek üzere karar aldık. Tüm bunları yapmamızın amacı kentimizin kültürüne sahip çıkmak ve daha da canlandırmaktır. İnsanları farklı alanlardan kurtararak daha yararlı işlere dâhil etmek istedik. Tabi her dönemin bir süreci vardır. Bu dönemde de yaşadığımız ve içinde olduğumuz süreç barış sürecidir.  Barış sürecine biraz daha kültürel yönden bakmak ve sanatsal açıdan destek vermek için festival düzenledik. Şüphesiz her çalışma içerisinde avantajlar ve dezavantajlar bulunur bizler de her şeyi göz önüne alarak bu yola çıktık. İnsanların görmek, üzerinde tartışmak ve dinlemek istediklerini onlara götürmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. İnşallah da faydalı olacaktır. Van gibi büyük bir şehirde tabi ki aksaklıklar yaşanabilir. Fakat gerekli desteği aldığımız takdirde her türlü aksaklığa karşı çözüm üretebileceğimizi ve desteklerin artması durumunda ise aksaklık yaşanmayacağı inancındayız. Artık kurumsallaşan Van Gölü Kültür ve Doğa Festivali oldu. Halktan en azından bir talep var. Haziran ayında düşündüğümüz festivalimiz Ramazan ayı nedeniyle bu aya sarktı. Sizlerin aracılığıyla bütün Van halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Bu festivale katılım sağlasın, katılım sağlayarak varsa eksiklerimiz bizlere söylensin ki önümüzdeki yıllarda ona göre bir hazırlık yapalım.”ifadelerini kullandı.

 

“HALK FESTİVALE SAHİP ÇIKMALIDIR”

 

Daha sonra konuşan BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, “Van Belediyesi sanat kültür çalışmalarını yürütüyor bu çalışmaları için öncellikle belediyemize teşekkür ediyorum. Belediyemiz bu yıl üçüncü Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa festivalini gerçekleştiriyor. Halklar sanatı, kültürü ve ana dilleri ile vardır. Kürt halkı da tarihteki yerini sanatını, kültürünü ve dilini yaşatarak sahip çıkarak hep var olacak ve varlığını böyle sürdürecek. Biz BDP Partisi olarak halkımıza çağrıda bulunmak istiyoruz. Dileğimiz ve isteğimiz halkımız düzenlenen Festival programına sahip çıkarak katılım göstermeleridir. Büyük emek ve çabalar ile düzenlenecek olan festivale tüm halkımız cani gönülden katılmalı. Festival programına emek veren Belediye Başkanımız Bekir Kaya ve tüm belediye çalışanlarına emekleri için teşekkür ediyoruz” Diyerek sözlerini noktaladı.


Ömer Faruk TOKTAŞ