'Sürece destek verin'

Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar, tüm sendikalara seslenerek, 'Bu güne kadar çözümsüzlük politikaları dayatanların, bugün, şartların da zorlamasıyla, sorunun çözümü için önemli bir sürece gelmiş olmaları, sendikaları

VAN 8.04.2013 14:06:53 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bunun için yıllardır emekçileri bölerek sendikacılık yaptığını iddia edenlerin ırkçı-şoven söylemleri bir yana bırakıp, bu sürece mutlaka destek vermeleri gerekir." dedi.
İmralı´da PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devlet arasında süren görüşmelerle başlayan barış sürecine ilişkin Eğitim Sen Van Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Eğitim Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar, Cumhuriyet tarihinden çok önce var olan ve sürekli olarak ötelenip görmezden gelinen Kürt sorununun günümüze kadar devam ettiğini belirterek, "1984 yılında başlayan ve sonrasında yaşadığımız çıkmazlar hatırlandığında, askeri dikta rejimi ve şiddet sarmalının ortaya çıkardığı sorunlar, toplumda ki devlet algısını olumsuz bir şekilde etkilemiş, inkar politikaları ve çatışmalı süreç sorunu daha da derinleştirmiştir. Böylece yakın tarihte toplumda yaşanan travmalar gün yüzüne çıkmaya başlamış beraberinde yeni bir çözüm sürecini dayatmıştır. Öyleyse bu süreçle birlikte tüm sendikalar rolünü oynamak zorundadır. Sendikalar, dil, din, ırk ve siyasi görüş farklılıklarına bakılmaksızın, işçi sınıfının ve kamu emekçilerinin özlük sosyal, kültürel ve hukuki haklarını kazanmak, korumak ve geliştirmek için oluşturulmuş demokratik, kitlesel sınıf örgütleri olarak bilinir. Sendikaların kuruluş amaçlarına baktığımızda, hiçbir sendikanın faaliyetlerini sürdürürken ayrımcı tutumlar içinde olmaması gerekir. Malesef Türkiye´de, özellikle Kürt sorunu söz konusu olduğunda, bırakın sendikaları ´ben aydınım´ diyenin bile bu konuda nefes alamadığını görmek kaçınılmaz olmuştur." diye konuştu.

´TÜM SENDİKALARA SESLENİYORUZ´

Sendikaların çalışma alanını genişletip, yeniden sınıfın, emeğin fiili meşru mücadele örgütleri haline gelmek gibi bir hedefleri varsa, işçinin, emekçinin birliği ve halkların kardeşliği ilkesine bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini kaydeden Özyaşar şöyle konuştu: "Bunun için yıllardır emekçileri bölgerek sendikacılık yaptığını iddia edenlerin ırkçı-şoven söylemleri bir yana bırakıp, bu sürece mutlaka destek vermeleri gerekiyor. Toplumun yaşananlarla ilgili gerçe ve doğru bilgilere ulaşması bu sürecin bilince çıkarılıp, tam anlamıyla sorgulanmasına ve Türkiye toplumunun bu kadar kan ve gözyaşından sonra oluşan olumlu havanın en iyi şekilde değerlendirmesine katkısunmak, barışa destek vermek amacıyla, bu yılda Eğitim-Sen Van Şubesi 13 Nisan´da Van İl merkezinde ve ilçelerinde tüm eğitim emekçilerini kapsayan ´8. Geleneksel Musa Anter barış futbol turnuvası´ ve yine Türkiye´deki tüm Eğitim Sen şubelerini kapsayan tüm kamu emekçilerinin katılacağı 24 Mayıs´ta sonuçlandıracağımız ´Barışa yazıyoruz´ temalı öykü ve şiir yarışması düzenlediğimizi burada siz değerli basın emekçileriyle paylaşmak istiyoruz."


Haber: Oktay CANDEMİR