“SÜREÇ, KESİNTİYE UĞRAMAMALI“

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, yaptığı yazılı açıklama ile çözüm sürecinin 7 Haziran genel seçimleri nedeniyle askıya alındığını, bunun da ciddi sıkıntılara yol açabileceğinin görülmesi gerek

VAN 15.06.2015 19:12:40 0
“SÜREÇ, KESİNTİYE UĞRAMAMALI“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yazılı açıklama yapan Şahin; "Türkiye'de uzun yıllardan beri devam eden Kürt sorununu çözmeye yönelik Ak Parti hükümeti tarafından başlatılan sürecin 07.06.2015 genel seçim süreci ile birlikte rafa kaldırılması, bölge insanımız için hem siyasal anlamda hem de ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara yol açabileceği görülmelidir. 1984 yılında başlayan ve 30 yıldan fazla süren çatışmalar neticesinde 40bin ile 100 bin arasında can kaybı ve milyarlarca ekonomik zarar meydana geldi. Son dönemde AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, çözüm süreci konusunda partisi için öz eleştiri yaptı. Atalay, seçimlerden önce çözüm sürecinin durdurulmasının yanlış olduğunu söyledi. Atalay'ın; "Bunu bir parti sözcüsü olarak değil de şahsi bir görüş olarak söylüyorum. Doğrusu her şey planlanmış ve giderken, artık neredeyse silah bırakmayla ilgili son adımlara doğru gelinirken, seçim öncesi o sürecin bir anlamda seçim sonrasına erteleniyor gibi bir hava verilmesi ya da durdurulması yanlış olmuştur" söyleminin önemli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"SÜREÇ, KESİNTİYE UĞRAMAMALI"

Çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini belirten Şahin son olarak şunları kaydetti; "Bu bağlamda çözüm sürecinin kesintiye uğramaması gerektiğini düşünerek seçim sonrası oluşacak koalisyon hükümetinin birinci gündem maddelerinin çözüm süreci olmasını talep etmekteyiz. Sürecin, gerek bölgemizin ve gerekse ilimizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal kaygıların giderilmesi için hayati önem taşıdığını belirterek, ülkemizin barış ve kardeşlik çizgisinin her şeyden önemli olduğunu kamuoyunun takdirine sunmaktayız."

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -