Şüpheli araçta 6 bin 500 paket kaçak sigara…

Van İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleşen operasyonda durdurulan şüpheli bir araçta, 6 bin 500 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirildi.

VAN 23.05.2018 12:39:44 0
Şüpheli araçta 6 bin 500 paket kaçak sigara…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  İl Emniyet Müdürlüğü tarafından,  kent merkezi ve ilçelerde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak çalışmalar sürüyor.

   Söz konusu çalışmalar kapsamında; 22 Mayıs 2018 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlileri tarafından Özalp Karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 34 plaka sayılı otomobilde yaptıkları aramada; toplam 6 bin 500 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirildi.

  Yapılan açıklamada, “Olayla ilgisi olduğu tespit edilen R.K. ve B.Y. isimli şahıslar hakkında 5607 S.K.M. suçundan yasal işlem yapılmıştır. Gözaltına alınan R.K. ve B.Y.  isimli şüpheli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca Adli Kontrol Kararı İle Serbest kalmışlardır. İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.