Süphan Gençlik Merkezi’nden anlamlı bir etkinlik…

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı, Süphan Gençlik Merkezinde çalışan Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının bayramlık sevincini erkenden yaşayabilm

VAN 31.05.2019 14:18:28 0
Süphan Gençlik Merkezi’nden anlamlı bir etkinlik…
Tarih: 01.01.0001 00:00

        Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Süphan Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençleri tarafından “Gençlerin İyilik Ağacı” projesi kapsamında paylaşma ve yardımlaşma duygusunu hissettiren bir etkinlik gerçekleştirdi.

         Etkinlik öncesinde maddi durumu iyi olmayan çocukların tespit edilmesi ile başlayan proje sonrasında ise gençler kentteki birkaç esnafı tek tek ziyaret edip kampanyalarını anlattı.

  

      Esnaftan temin edilen yeni kıyafetleri ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaştıran yardımsever gençler, şu ana kadar hayırseverlerin desteğiyle 16 çocuğa bayramlık sevinci yaşattı.

       Projenin mimarlarından Süphan Gençlik Merkezi Müdürü Vahdettin Çakar yaptığı açıklamada, “Hepimiz çocukluğumuzda arife gecesinde bizlere alınan bayramlık kıyafetlerimize sarılarak uyuduğumuzu unutmuyoruz. Muhtaç çocukların bayrama yeni kıyafetlerle girmesine vesile olabilmek için Süphan Gençlik Merkezi Gençlik Lideri ve Gönüllü Genç arkadaşlarımızla karar aldıklarını belirten Çakar, ilk zamanlar birkaç çocuğu giydirmeyi amaçladıklarını, ancak zaman içinde sayının biraz yükseldiğini kaydetti. Bayramda yeni kıyafet giymenin çocuklar için mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Gençlik merkezi Müdürü Vahdettin Çakar, "Bizler de çocukluk yaşadık. Ailemiz tarafından bizlere de küçükken bir elbise alındığında çok etkilenirdik. Arkadaşlarımızla beraber bu konu üzerinde düşündük ve hep beraber bir yola çıktık. Arkadaşlarımla önce üç dört çocuk giydirmeyi düşünürken bugün elhamdülillah gerçekten yardıma ihtiyacı olan 16 çocuğa ulaştık. Bu sayının daha da artacağını düşünüyorum. Küçükken bir gün önceden bayramlıklar başucumuzda durur, babamız ve aile fertlerimiz bayram namazına giderken giyerdik. Herkesin üzerinde güzel bir elbise olur. Bayramlık gerçekten çocuklar üzerinde farklı bir psikolojik etkiye sahip. Bu bayram bizim ulaşabildiğimiz ihtiyaç sahibi çocukların boyunları bükük kalmasın diye bu yardım kampanyasını başlattık. Bu projenin gerçekleşmesinde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüze, gençlik lideri ve gönüllü gençlerimize ve duyarlı esnafımıza çok teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullandı.