Sündüs katliamı mağdurları adalet bekliyor

Van’ın Bahçesaray ilçesi Sündüs (Miran) Yaylası’nda 18 Temmuz 1993’de PKK’li olduğu iddia edilen bir grup tarafından 14’ü çocuk 24 masum sivilin katledilmesi ile ilgili davadagerekli adımlar atılamıyor.

VAN 24.07.2015 10:17:19 0
Sündüs katliamı mağdurları adalet bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

18 Temmuz 1993’de Van’ın Bahçesaray (Müküs) ilçesi Sündüs (Miran) Yaylası’nda PKK’li olduğu iddia edilen bir grup tarafından 14’ü çocuk 24 masum sivilin katledilmesi ile ilgili dava 21 yıl aradan “İnsanlığa karşı işlenen suçlar” kapsamına alınmasına rağmen gerekli adımlar atılamıyor.

Katliamla ilgili zaman aşımı kararının kaldırılması üzerine umutlanan katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları gerekli adımların atılmamasından dert yanıyor.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) tarafından 2013 yılında zaman aşımına kısa bir kala gündeme getirmesinin ardından savcılığın verdiği ‘zaman aşımı’ ve ‘takipsizlik’ kararını bozan mahkeme, katliamın ‘İnsanlığa karşı işlenmiş suçlar’ olduğuna hükmetti.

Ancak tüm bunlara rağmen katliamla ilgili etkili bir soruşturma yapılmadığını savunan mağdur yakınları yetkilileri bir kez daha göreve çağırdı.

“Sündüs (Miran) katliamı unutulmasın”

Konuyla ilgili olarak İLKHA’ya konuşan katliamda annesini kaybeden Sabahattin Samsa, tarihte kara bir leke olarak duran Sündüs katliamının unutulmaması gerektiğini ifade ederek, “Bizler bu yıl katliamın yıldönümü nedeniyle buruk bir bayram yaşadık. Çok şükür bir mevlit okuttuk. Ancak dışarıdan katılım fazla yoktu. Bu da bizleri üzdü. Bizler gerek STK gerekse geçtiğimiz yıllarda yanımızda duran siyasilerin yanımızda yer almalarını istiyoruz. Şehit aileleri olarak kamuoyunun bu desteğini de bekliyoruz. Adaletin bir gün tecelli edeceği umudumuzu yitirmedik.” dedi.  (Murat Dalgın - İLKHA)