STÖ'lere 'Kobani' çağrısı

Her metrekaresinde savaşın izlerine rastlanan ve savaşın 134. gününde IŞİD'den kurtarılan Kobani, yeniden inşa edilmek için yardım bekliyor.

VAN 25.07.2015 12:46:45 0
STÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Yunus Haylaz, Van'daki Sivil Toplum Örgütlerine çağrıda bulunarak, Kobani'nin yeniden inşası için duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. IŞİD saldırıları sonrası kentteki yapı stokunun yüzde 80'inin yıkıldığı ve saldırılar ile birlikte kentteki tüm altyapı hizmetlerinin tahrip olduğunu belirten Haylaz, kentte enerji, su, gıda, tarım ve sağlık sorunlarının da bulunduğunu ifade ederek, STÖ'lerin bunlardan haberdar olması gerektiğine dikkat çekti.
Kobani'nin yeniden inşası için herkesin seferber olması gerektiğini vurgulayan TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Yunus Haylaz konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Suruç'ta yaşanan, 32 kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzden fazla kişinin de yaralandığı katliamı da hatırlatan Haylaz, "Kobani'nin yeniden inşası için çalışan ve orada umutları kaybolan çocuklara oyuncak götürmek, park, kütüphane yapmak isteyen gençleri katlettiler. Bunu yapanları lanetliyoruz" dedi.

"STÖ'LER GÖRMELİ"
Bu tür katliamların kendilerini yıldıramayacağını da söyleyen Haylaz, Kobani'nin yeniden inşası için Van'daki Sivil Toplum Örgütlerine çağrıda bulundu. IŞİD saldırılarından sonra kentteki yapı stoğunun yaklaşık yüzde 80'inin yıkılmış ve yakılmış olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Haylaz, "STÖ temsilcileri bunu görmeli ve bu konuda duyarlı olmalıdır. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu sorumluluktan kaçmamalıyız. Elimizi taşın altına koyarak, yakılan, yıkılan, tahrip edilen Kobani'yi yeniden inşa etmeliyiz. Ortak hareket edersek bunu başarabiliriz"diye belirtti.

"KOBANİ'DE SORUN ÇOK"
Kentte enerji, su, gıda, tarım ve sağlık sorunlarının da bulunduğunu ve bunların acilen çözülmesi gereken sorunlar olduğunu aktaran Haylaz, "Bu sorunların öncelikle çözüme kavuşması yaşamsal önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.