STÖ'ler ortak hareket etme kararı aldı!

Defalarca 'bir araya gelemiyorlar' eleştirilerine maruz kalan Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldi.Yaşanan 'Divan' tartışmasından sonra STÖ temsilcileri 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonun

VAN 23.06.2015 13:12:33 0
STÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcilerinin bir araya gelmesi sonuç verdi. Geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelen Sivil Toplum Örgütü temsilcileri 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonunu' kurdu.

'7 KİŞİLİK BİR YÜRÜTME KURULU' 
Geçici olarak belirlenen 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu' 7 kişilik bir yürütme kurulundan oluşuyor. Bu yürütme kurulunda İnsan Hakları Derneği (İHD), MAZLUMDER, KESK, Kurdi-Der, Eğitim-Bir-Sen, TMMOB ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) yer alıyor.

'UYUŞTURUCU VE FUHUŞ'
'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nun kentte yapacağı ilk faaliyet ise önümüzdeki Cumartesi günü, 'uyuşturucu ve fuhuş' ile ilgili bir basın açıklaması yapmak olacak.

'STÖ'LERİN KAPISI TEK TEK ÇALINACAK'
Daha sonra ise bu süreç içerisinde aktif bir rol üstlenecek olan komisyon kentteki bütün Sivil Toplum Örgütlerinin kapısını tek tek çalacak. Bundan sonra Van başta olmak üzere dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın herhangi bir olumlu ya da olumsuz olay karşısında ortak hareket etmeyi planlayan Sivil Toplum Örgütü temsilcileri 11 Temmuz Cumartesi günü KESK toplantı salonunda yeniden bir araya gelecek. Burada birçok konunun ele alınacağı belirtilirken 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nun asıl yürütme kurulu üyeleri belirlenecek.

'ORTAK HAREKET VURGUSU'
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, "İlk etapta 73 STÖ temsilcisini bir araya topladık. Toplantının başında ufak bir tartışma yaşansa da bunu hoş görüyoruz. Çünkü demokrasilerde bu tür tartışmalar normaldir. Önemli olan bu toplantının amacına göre sonlanmasıydı ve öyle de oldu. 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu' kuruldu. Geçici olarak belirlenen 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nun kentte ilklere imza atacağını düşünüyorum. Bütün STÖ temsilcileri ile tek tek görüşülecek. 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nun çağrısına uyan bütün STÖ temsilcileri 11 Temmuz Cumartesi günü KESK toplantı salonunda yeniden bir araya gelecek. Böylece burada alınacak kararlar çerçevesinde artık yaşanacak olumlu ya da olumsuz olaylar karşısında ortak hareket edilecek" şeklinde konuştu.