STK temsilcileri Gençlik Merkezleri’nde…

Van’daki 21 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç başkanlığında, Van Gençlik Merkezleri Müdürleri, Gençlik çalışanları ve gençler ile bir araya geldi.

VAN 16.03.2015 16:53:38 0
STK temsilcileri Gençlik Merkezleri’nde…
Tarih: 01.01.0001 00:00
STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta açılış konuşması yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç gençlik merkezlerinin önemine vurgu yaptı.
İnan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan toplam gençlik merkezleri sayısının 182 olduğunu söyleyerek, “İstanbul ve Ankara’daki gençlik merkezi sayıları 4 iken ilimizde gençlerin hizmetinde olan gençlik merkezi sayımız 8’dir. İnşallah yakında bu sayıyı 11’e çıkarıyoruz. Ülkemizde en fazla gençlik merkezi olan ilimiz Van’dır. Gençlik Merkezlerimiz; gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, değerler eğitimi almak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek, geliştirmek amaçlı hizmet vermektir” diye konuştu.
 
“HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Üretilecek olan projelerle hizmet kalitesini artırmak istediklerini anlatan İnanç, “Gençlik alanında STK’ları ile birlikte projeler üreterek gençlerimizin; mesleki, ahlaki ve manevi eğitimlerinde paydaş olarak hem ulaşılacak kitleyi hem de hizmet kalitesini arttırmayı amaçlıyoruz. 12-29 yaş arası gençlere yönelik olarak 2015 yılı içerisinde yapılacaklara ilişkin sivil toplum kuruluşları ve gençlik platformları ile bir araya geldik” dedi.
İnanç, STK’lardan Gençlik Merkezleri faaliyetlerini yakından takıp etmelerini ve gençlerin Gençlik Merkezlerine üyeliklerini sağlayarak gençlik merkezlerimizdeki tesis ve imkânlardan daha fazla yararlanmalarını istedi.
Toplantıda ayrıca Gençlik Merkezlerinin faaliyet alanları ve şu andaki faaliyetlerinin tanıtımı yapıldı. Daha önce müdürlüğümüz yetkililerince tek tek ziyaret edilen ve STK’larının Gençlik Merkezleri ile ilgili görüşlerinin alınıp değerlendirildiğini raporlarda ele alınarak gençlik kuruluşları ile fikir alışverişinde bulunulup ilimiz gençliğinin ihtiyaçları, istekleri ve gençlik adına yapılabilecek faaliyetler gözden geçirildi.
İnanç; “Gençlik Merkezi ve gençliğe hizmet eden diğer sivil toplum kuruluşları arasında eşgüdüm sağlanarak hem mevcut kaynakların daha etkili kullanılabilmesi sağlanacak hem de daha geniş genç kitlelere ulaşılabilmesine imkân ortaya konulacaktır” diyerek; bütün STK’ları ile bir araya gelmenin memnuniyet verici olduğu belirterek toplantıya katılan bütün STK’ları temsilcilerine teşekkür etti.
 Katılımcı STK’ları Gençlik Merkezleri faaliyetleri ve yapacakları  çalışmalar hakkında; Tüm faaliyetler için STK’ların bilgilendirilmesi bazı projelerde öğretmenlerle ortak çalışılması, maddi durumu zayıf olan gençlerin tespit edilerek onların geçlik merkezine getirilebilmesi konusunda özen gösterilmeli, gerekiyorsa servis sağlanabilmeli. Gençlerin kitap okuma konusunda özendirilerek rehber kişiler tarafından kitapların belirlenmesi, gençlere okutulması ve sonuçta ödülle değerlendirilmesi. Her hafta sonu Camide gençler ile bir araya gelinmesi ve kahvaltı yapılması, Gençlik merkezleri faaliyetleri konusunda velilerin de bilinçlendirilmesi(faaliyetlere katılımı özendirmek için), madde bağımlılığı konusunda gençlik merkezli aracılığıyla gençlerin bilinçlendirilmesi, Van’da farklı görüşteki gençlerin tartışmalar yapabileceği demokratik ortamların düzenlenmesi gibi görüşler ortaya koyarak toplantıda duydukları memnuniyeti dile getirerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.