STADI 'AYNI YERİNE' İSTİYORUZ

İlin tek profesyonel ligde mücadele eden takımı Van Büyükşehir Belediyespor taraftarı, yıkılacak olan stadyumlarının yerine yenisinin yapılması için imza kampanyası başlattı.

VAN 16.05.2016 11:41:29 0
STADI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Rıdvan CAN

Van Atatürk Şehir Stadı'nın mevcut yeri yerine şehrin dışına yapılması planlanan ve düşünülen yeni stadyum için futbolseverleri tedirgin ediyor. Van Atatürk Şehir Stadyumunun yıkılmasından ziyade tribünlerinin onarılıp tekrar Van'a kazandırılmasını isteyen taraftarlar Van Atatürk Şehir Stadyumun yerinde kalmasını istiyor…

Konuyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Kara-Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger, Van Büyükşehir Belediyespor'un ligde kalma mücadelesi verdiği bu sezon da son iki maçta 15 bin taraftarın maça geldiğini ve stat tribünlerinin yıkım kararı verildiğinden dolayı mevcut kale arkası ve açık tribüne alınan taraftarların stada sığmadığını dile getirerek, Her defasında farklı nedenlerden dolayı askıya alınan Van Atatürk Şehir Stadyumu yapılacaksa mevcut yerine yapılmasını istiyoruz. Taraftarların ve halkın maçlara yürüyerek gidebilirler. Her bölgeden  toplu taşıma aracı ile ulaşılan stad taraftarlar için oldukça büyük rahatlık sağlıyor" dedi.

Taraftar İmza Kampanyası Başlattı

Van Atatürk Şehir Stadyumu tribünlerinin çökme tehlikesi oluşturduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun yeniden aynı yere yapılması için Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger başkanlığında toplanan taraftarlar imza kampanyası başlattı. Futbolla yatıp futbolla kalkan kentte stadyumlarının yıkım kararına tepki gösteren eden taraftar grupları, stadyumları için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.

Yapılacaksa Aynı Yerinde Yapılsın

Stadyumlarının aynı yerinde yapılması için kampanya başlattıklarını ifade eden Dülger, "2011 yılında iki büyük deprem gören ve tribünlerine yıkım kararı verilmiş olan Van Atatürk Şehir Stadının aynı yerde yapılması gerekir. Taraftarlarımızın ve Van halkı başarılara, şampiyonluklara, üzüntülerde, acılara ve sevinçlere ev sahipliği yapan stadyumunun başka yerde yapılmasını istemiyoruz. Bunun için yetkililere sesimizi duyurabilmek için topladığımız imzaları Ankara'ya ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na göndereceğiz. Bu stadyum bizimdir bizim kalacak" şeklinde konuştu.

Sayın Valimizden de destek bekliyoruz

Van Sporu'nun sahipsiz olduğunu ileri süren Dülger, "Bizim amacımız birlik ve beraberliğimizi herkese göstermek. Van'ın tek eğlencesi var o da ilin tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor insanlar çocuğunu alıp Van Şehir stadına gidiyor çünkü ulaşım sıkıntısı yok bayanlar akşamları gidip spor yapıyor yürüyüş yapıyor bu anlamda şehir stadyumu yapılacaksa mevcut stadyumu ele alınarak gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Bu konuda Sayın Valimizden de destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.