Sporcular gitti, mesajları gelmeye devam ediyor; 'Neredeydim, yaşadıklarım rüya mı yoksa gerçek miydi?'

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Van Gölü Bisiklet Festivali’ için çeşitli illerden gelen bisiklet sporcuları duygularını, oluşturdukları ortak Whatsapp grubunda paylaştı. Bir sporcu duygularını, “Neredeydim, ne

VAN 30.09.2021 10:16:04 0
Sporcular gitti, mesajları gelmeye devam ediyor; 'Neredeydim, yaşadıklarım rüya mı yoksa gerçek miydi?'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından bir süre önce düzenlenen 3. Van Gölü Bisiklet Festivali'nin ardından, etkinliğe katılan sporcular ara ara duygularını dile getiren geri dönüşler yapıyor. Gölün etrafında gerçekleştirilen ve farklı illerden 150 bisiklet sporcusunun katıldığı etkinliğin ardından, bir çok sporcu geri dönüş yaparak, yaşadığı güzellikleri unutamayacağını söylüyor.

WHATSAPP GRUBU OLUŞTURDULAR
7-8 günü Van’da geçiren bisiklet sporcuları, yaşanan sıcak kaynaşma neticesinde aralarında bir de whatsapp grubu oluşturdular.
Daha sonra memleketlerine dönen sporcular, oluşturdukları bu Whatsapp grubu üzerinden festival süresince yaşadıklarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, grupta zaman zaman yapılan paylaşımlara ilişkin bilgi verirken, sporcuların havzaya hayran kaldıklarından sık sık söz ettiklerini söylüyor.

“ANLATILMAZ YAŞANIR”
Van Gölü’nü kısa tanımlamalarla özetleyen ve herkesi Van’a davet eden bir bisiklet sporcusu gruba şunları yazdı:
“Van Denizi turumuz bitti, güzel insanlarla, mekanlarla tanıştık. Van Denizi kirlenmesin mavi kalsın çünkü onda çok yaşam, yaşanmışlık var. Sodalı suyu tarımda kullanılmıyor, inci kefali yatağı, yüzenler için şifa, antik kent, tarih barındırıyor, koruyalım kollayalım. Tur yönetimi olarak 30 kişinin gönüllü destek verdiği sıfır harcamayla büryan yediğiniz eşsiz turlardan biri. Anlatılmaz yaşanır, gidin görün, aktivisti olun.”

“BAĞIMLILIK YAPIYOR”
Bir diğer sporcu da, duygularını grupta şu sözlerle paylaştı:
“Öncelikle ekibe teşekkür etmek istiyorum. Bu yaz çok festival gördüğüm için nelerin üstünde ne kadar çalışılmış ve emek verilmiş… Takdire şayan. Belli ki işini severek yapan insanlardan oluşuyor. Emeğinize sağlık. Yeni bir festival… Yeni insanlar… Bu yolda sahip olduğum aile büyüyor. Bölge’ye gelince… Bu bölge bu göl… Kesinlikle bağımlılık yapıyor. İnsan buradan nasıl ayrılacak bilemiyorum. Tekrar gelmemi sağlayacak insanlar ve bir göl var artık. Bittiği için üzgünüm ama cebimde bir sürü iyiliklerle gidiyorum.”

“REKOR BAŞVURUYA HAZIR OLUN”
Seneye festival için rekor bir başvuru beklediğini belirten bir sporcu da gruba, “Çok güzel bir festivaldi, rotasıyla, etkinlikleriyle, ekibiyle, tüm katılımcılarıyla muhteşemdi. Biz çok keyif aldık. Ortamlarda gururla anlatacağımız muhteşem fotoğraf karelerimizle Van Gölü çevresinin tanıtımını yapacağımız bir festival oldu. Seneye rekor başvuruya hazır olun” diye yazdı. 

KADIN SPORCUNUN ŞAŞKINLIĞI
Van’a hayranlığını gizlemeyen kadın sporcu da duygularını şöyle dile getirdi:
“Neredeydim, ne yaptım, yaşadıklarım rüya mı yoksa gerçek miydi? Coğrafyasıyla, güzel yürekleriyle bizlere unutulmaz anlar yaşatan Vangölü Aktivistlerine, başta başkanları olmak üzere bizleri memnun etmek için canla başla çabalayan emek veren aktivistlere, gençlerimize tüm emeği geçenlere, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Görmeyi çok istediğim Van’dan güzel duygularla ayrılıyorum. Ancak sizlerle arkadaş, dost, anne, abla, kardeş olmanın, bazen de çocuk olmanın neşesini yaşamak unutulmaz. Bir de düştüğümü unutmayacağım tabi ki…”  

“GÖLLER KURUMADAN…”
Doğadaki güzellikler yok olmadan önlem alınmasını isteyen diğer bir bisiklet sporcusu ise, “Yedik, içtik, gezdik, gördük, bilgilendik. Çok değerli kardeş ve arkadaşlar edindik. İnanıyorum ki bu ve benzeri etkinlikler ile Van Gölü ve havzasının güzellikleri ileriki nesillere daha da güzel ulaşabilecek. Ormanlar yanmadan, göller kirlenmeden, ırmaklar kurumadan, tarih yok olmadan tedbir almak lazım. Bu memleket hepimizin…” görüşünü dile getirdi.

FESTİVALE ÖVGÜ
Bir bisiklet sporcusu ise, festivali şu övgülü sözlerle tanımladı:
“Gönülden yapılan işlere örnek güzel bir festival. Güzel sanki biraz hafif oldu, şahane demek daha doğru bence. Evet, gerçekten şahane oldu. Üzerinde düşünülmüş, planlar yapılmış, kişiler ve kurumlar organize edilmiş ve ortaya şahane bir proje çıkarılmış. Bisiklet, yüzme, trekking ve kampçılık gibi birçok spor dalı, tabiat ve doğa harikası güzellikler ile tarih ve kültürel faaliyetlerle harmanlanmış, yetmemiş festival içine festivaller eklenmiş. En üst kademesinden en alt kademesine memleketlerine sahip çıkan, değer veren Vangölü Aktivistleri hepinizi yürekten kutluyorum.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi