'SÖZLEŞMEYE İTİRAZLAR OLURSA !..'

6 bin 900 kişiye ekmek kapısı olacağı belirtilen Tekstil Kent'te çalışmalar devam ederken, yapımı ile ilgili aksaklıkların olduğu yönünde iddiaların ortaya atılması üzerine ulaştığımız DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, 'End

VAN 26.06.2015 12:02:55 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan 'Cazibe Merkezleri Projesi' kapsamında oluşturulan 'Tekstil Kent' ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği belirtilirken, yapımı ile ilgili aksaklıkların olduğu yönündeki iddialar da yalanlandı. Van'ın en büyük projesi olan 'Tekstil Kent' ile ilgili son durumu görüştüğümüz Doğu Anadolu Kalkanıma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, "Endişeye mahal verecek bir durum yok. Söz verdiğimiz gibi yer tahsisi yaptığımız firmalara Temmuz ayında buyurun, gelin, yerleşin diyeceğiz" dedi.

'DOĞALGAZ ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR'

Demirci, Tekstil Kent'in Temmuz ayında üretime geçecek bir ortama kavuşacağını yineledi. Tekstil Kent'te doğalgaz çalışmasının devam ettiğini belirten Demirci, "İlgililere ödemeleri de yapıldı. İç şebekeler şuan döşeniyor. O da bitmek üzere" ifadelerini kullandı.

'BUYURUN, GELİN, YERLEŞİN'

Tekstil Kent'te endişeye mahal verecek bir durumun olmadığını vurgulayan Demirci, "Bundan sonrası tahsis ettiğimiz arkadaşların marifetine kalmış. Buyurun gelin diyebileceğiz. Temmuz ayında yer tahsisi yaptığımız firmalara buyurun, gelin, yerleşin diyeceğiz" müjdesini verdi.

'SÖZLEŞMEYE İTİRAZLAR OLURSA !..'

Kura çekiminin yapıldığını hatırlatan Demirci, "26 firmaya yer tahsisi yapıldı. Şuan herkesin yeri belli. Sözleşmeler de hazır. Sözleşmeye itirazlar olursa ve biz de bunu karşılayacak durumda değilsek, kusura bakmayın bu şekilde imzalanacak diyeceğiz. İmzalanan sözleşmelerden sonra da kullanım hakları kendilerine verilecek" şeklinde konuştu.

'TEK SIKINTI TALEP'

Tekstil Kent'te yer için hala kendilerine başvuruların olduğunu ifade eden Demirci, "Yeni yer isteyenler var. Talep arttı. 'Bu yer bize yetmez, daha fazla yer istiyoruz' diyen arkadaşlar da var. Yeni talep iletenler oluyor. Şuana kadar 78 firmanın başvurduğu bilgileri elimizde. Yaşadığımız tek sıkıntı bu. Yani yer anlamında talebe karşılık veremiyoruz" sözlerini ekledi.

'EKMEK KAPISI'

6 bin 900 kişiye ekmek kapısı olacak olan Tekstil Kent'te istihdamın belli bir zaman dilimi içinde olacağına dikkat çeken Demirci, "1 ya da 1,5 yıl 6 bin 900 kişi istihdam edilecek. Ki zaten 6 bin 900 kişi hemen çağırsalar bizim bunu karşılama durumumuz yok. Şuana kadar yaklaşık bin 500 kişi eğitim aldı. İŞ-KUR işçilerinin faydalanması amacıyla biz iş yeri eğitiminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. İŞ-KUR üzerinden istihdam edilen işçilerin paralarını da 1 yıl boyunca İŞ-KUR karşılayacak" dedi.

'İHRACAT ARTACAK'

"Tekstil Kent Van'ın ihracatını 2.5 kat arttıracak" diyen Demirci, son olarak şunları kaydetti: "Tekstil Kent'in Van'ın ihracatını 2,5 katına çıkaracağını tahmin ediyoruz. Van'da 55-60 milyon dolarlık icraat üretimi tekstil kentte yapılacak."Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş