'SÖYLENENLER BİZİ İLGİLENDİRMEZ'!

Tuşba Belediyesi, '2015 Yılı Muhtarlar İstişare' toplantısını Antalya'da gerçekleştirdi.

VAN 21.04.2015 09:36:09 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi mahalle muhtarları ile 4 günlük istişare toplantısını Antalya'da yaptı.

2014 yılında Muhtarlar ile 3 kez toplu halde bir araya gelen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 2015 yılının ilk toplantısını Tuşba Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirmişti. İkinci istişare toplantısı ise Antalya ilinde gerçekleştirildi.
Antalya Konyaaltı İlçesinde beş yıldızlı bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen '2015 Tuşba Muhtarlar İstişare Toplantısı'na; Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Veysi İnce ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ve ilçe içindeki mazeretleri olmayan tüm muhtarlar katıldı. Sabah, öğlen ve akşam üç seans halinde programlanan istişare toplantısının ilk günü sabah seansında 2014 yılı faaliyetleri anlatıldı ve her mahalle muhtarı kendi mahalleleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İkinci ve sonraki seanslarda mahalleler önce merkez ve sonra eskiden köy olup yeni Büyükşehir yasasıyla mahalle olan yeni mahallelerin sorunları ele alındı. Van'ın büyükşehir olmasıyla kurulan yeni ilçenin her cadde ve sokağı tek tek ele alınarak Muhtarlar ile değerlendirildi. Başkan Özgökçe, belediyenin kurulduğundan bu yana her cadde ve sokakta yapılan çalışmaları ile belediyenin yaptığı harcamaları slayt gösterisi ile muhtarlara anlattı.

'BU FAYDALI GÖRÜŞMELER TUŞBALILARA HİZMET OLARAK DÖNECEKTİR'
Başkan Özgökçe sunumlarından önce Belediyenin İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik Hizmetleri Müdürlükleri yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, istişare toplantısındaki fikir alışverişinin vatandaşlara hizmet olarak döneceğini söyledi. Bir yıllık sürede ilçenin yıllardır çözülmemiş birçok sorunlarını çözdüklerini belirten Başkan Özgökçe, çözümleri muhtarlarla birlikte gerçekleştirdiklerini kaydetti. Muhtarların ortak talebi üzerine toplantıyı Nisan ayında Antalya'da gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Özgökçe, "Muhtarlarla belediye başkanları aynı noktada buluştuğu sürece mahallelerdeki engellerin ve problemlerin çok daha hızlı mesafe aldığını görüşoruz. Muhtarlar, kendi mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalleleriyle ilgili konularda görüş bildirmek ve diğer kurumlar ile işbirilği yapmaları yanında aynı zamanda bulundukları bölgenin en önemli kanaat önderleridir. Herkes mahallede sorunlarını önce muhtara bildirir ve ona göre hareket eder. Bundan sonra el ele, gönül gönüle vererek Tuşba'da daha büyük hizmetleri birlikte halkımıza kazandıracağız. Her zaman muhtarlarımızın yanındayız" dedi.

'ERKEN YAŞTAKİ EVLİLİKLERİ ENGELLEMEK VİCDANİ BİR GÖREVDİR'
Kız çocuklarını erken yaşta evlenmesinin önüne geçilmesi gereken vicdani bir görev olduğunu da kaydeden Başkan Özgökçe, bu konuda muhtarlarla birlikte tüm mahallelerde eğitim seminerleri düzenleyerek, toplumsal yara olan bu sorunun önüne geçeceklerini söyledi. Okulda olması gereken kız çocuğunun küçük yaşta evlendirilmesinin suç olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, "Muhtarlarımızla, birlikte bu kanayan yaranın önünde set oluşturarak durduracağız" ifadelerini kullandı. 
İstişare toplantısında muhtarlar, Mahallelerindeki hayvan gübrelerinin kaldırılmasından, deprem sonrası mahallelerindeki enkaz ve konteynerların kaldırılmasına kadar, içme ve sulama su problemlerinden kanalizasyona kadar, mezarlık alanların durumundan, elektrik kesintileri ve sokak aydınlatmalarına kadar toplam 60 farklı konuda görüş alış verişinde bulunuldu.

'SÖYLENENLER BİZİ İLGİLENDİRMEZ'!
Tuşba Belediyesi'nin, taleplerini iş sezonu başlamadan zamanında yerine getirdiği için Başkan Özgökçe'ye teşekkür eden muhtarlar kimin ne söylediği kendilerini pek ilgilendirmediğini ifade ederek, "Kimin ne amaçla, ne niyetle ne söylediği bizleri ilgilendirmez ve söylenen ve söyleyenleri de dikkate almıyoruz. Bizi ilgilendiren tek bir şey var o da bizleri seçerek kendilerini temsil etme yetkisi veren mahalle sakinlerimizdir ve mahallemize yapacağımız hizmettir. Dört gün boyunca sadece mahallelerimize yapılan çalışmalar ile kısa, orta ve uzun vadede uygulanacak olan projelerin ele alındığı çok verimli bir toplantı oldu. Bunun için de Başkan Özgökçe ve ekibine çok teşekkür ederiz" dediler.

/ Haber Merkezi