Sosyal medyanın kullanışlı aparatları: Troller

AK Parti ve CHP’li sosyal medya hesapları yoğun kar yağışının ardından gelen trafik sorunları üzerinden birbirleriyle kapışmaya başladı. Neredeyse her konuda bir çatışma yöntemini tercih eden troller yüzünden gerçek bilgiye erişmek

VAN 25.01.2022 14:59:47 0
Sosyal medyanın kullanışlı aparatları: Troller
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni ve hızlı iletişim araçlarından sosyal medya eğlence amaçlı kullanımını çoktan aştı. Artık daha çok bilgiyi en hızlı iletme ve tartışmaları en rahat ve anonim şekillerde cevaplama veya başlatma amacıyla kullanılır oldu.

Ana akım medya araçlarında hali hazırda var olan kamplaşmaya sosyal medyada dahil ediliyor. Bireysel kullanıcıların yer aldığı bu ortamda “ne işe yaradığı pek anlaşılamayan trol kavgaları” en çok gerçeğin kendisine zarar veriyor gibi görünüyor.

Yoğun kar yağışı ile beraber trafiğin durduğu İstanbul’da, karayolları, toplu taşıma güzergahları, şehir içi ulaşım hatları ve daha birçok noktada trafik kar yağışı nedeniyle gerçekleştirilemiyor.

Kimileri yollardaki görüntüler nedeniyle İBB'yi kimileri havalimanındaki görüntüler nedeniyle merkezi idareyi suçluyor. Birine laf eden diğerine zinhar ağzını açmıyor.

Bembeyaz kar her zaman olduğu gibi karşıtlık üzerinden nemalanlar olduğunu gösterdi.

Doğal bir olayın faturası AK Partili trol hesaplar aracılığı ve kısmen de olsa kamudan gelen eleştiri CHP’li İBB’nin Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kesilirken, inanılması güç bir savunma kompleksi de CHP tarafından AK Partili trollere ve kamuoyuna karşı sergileniyor.

Sürekli çalışkanlığı ile övünen ve bunu sosyal medyadan yaymayı arzulayan Ekrem İmamoğlu’nu savunmaya çalışan trol hesapların paylaşımları ile muhalif görünümlü sosyal medya hesaplarının kar yağışından kaynaklanan sorunları tümüyle İBB’ye yığma probleminin ortasında ‘gerçek ve doğrular ile ilgilenen kamuoyu’ üzerinde nasıl bir etki gözetilmeye çalışılıyor merak ediliyor?

Trol hesapların karşılıklı atışmaları ve zaman zaman kendi cenahlarından olanlara da tepki gösterdiği kayıtlara geçerken, tartışma ortamından beslenen kitleler olduğu görülüyor. Trollerin sırf karşıtlık veya savunma amacıyla hesapları kontrol edip, suni gündemler oluşturduklarını kabul etmeleri de dikkat çekiyor.

Trolleri, iktidar ve muhalefetin zaman zaman çözülmesi gereken bir sorun olarak dile getirdikleri biliniyor. Ancak yine onlara finansman sağlayanların da partiler olduğu görülürken, sorunu gerçekten çözmek istediklerini düşünebilir miyiz?  

Trol hesapların AK Particilik yapanları,

troller-1.jpegtroller-2.jpeg

ak-parti-1.jpeg

troller-3.jpegtroller-4.jpeg

Trol hesapların CHP'li olanları,

chp-trol-1.jpegchp-trol-2.jpegchp-trol-3.jpeg

chp-1.jpegchp-2.jpeg

chp-trol-4.jpegchp-trol-2-001.jpeg

chp-trol-5.jpg