Sosyal medyada Süphan Dağı’na dikkat çekildi

Her hafta Van Gölü havzasına ait bir değeri sosyal medya çalışmasıyla tanıtan Vangölü Aktivistleri Derneği, bu hafta da Van Gölü kıyısında yükselen Türkiye’nin 3. en yüksek dağı olan Süphan Dağı’nın tanıtımını gerçekleş

VAN 10.12.2021 11:22:04 0
Sosyal medyada Süphan Dağı’na dikkat çekildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Süphan Dağı, ihtişamı, barındırdığı doğal güzellikleri ve Van Gölü ile omuz omuza vererek sağladığı muhteşem görüntüsüyle önemli bir turizm merkezini oluşturuyor.
 

İLGİ BEKLİYOR
Ancak ilgi bekleyen havzadaki birçok turistik değer gibi Süphan Dağı’na yönelik de turizm alanında çok ciddi çalışmaların ve tanıtımın yapılması gerekiyor.
Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, sosyal medyada başlatılan çalışmayla da Sühan Dağı’na yönelik olan bu ilginin artması ve pratiğe geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.  

“AKTİF ÇALIŞMA YOK!”

Dernek üyeleri tarafından yapılan paylaşımlarda Süphan Dağı’nın dağcılık sporu başta olmak üzere birçok etkinliğe açık olduğuna vurgu yapılıyor.
Yaban hayatı geliştirme, endemik bitki türleri ve hayvan çeşitleriyle önemli bir turizm mekanı olduğuna dikkat çekilen paylaşımlarda bu yönde aktif bir çalışmanın olmadığına işaret ediliyor.

SÜPHAN DAĞI VE ÖZELLİLLERİ!

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Süphan Dağı’nın özellikleri, önemi ve yapılması gerekenler, sosyal medyadaki çalışmayla şöyle özetleniyor:
“*Van Gölü'nün Kuzeyinde bulunan Süphan Dağı, ülkemizin en yüksek 3. dağıdır.
*Bitki ve hayvan varlığında, endemik canlıları barındırmaktadır. (Süphan Kertenkelesi endemik türe örnektir.)
*Süphan Dağı doğa sporları için çok uygun bir alandır ve sıkça tercih edilir. Burada dağcılık, doğa ve dağ yürüyüşü, kampçılık ve yamaç paraşütü gibi sporlar yapılabilir.
*Yaban hayatı geliştirme sahasına sahiptir. Fakat aktif çalışma bulunmamaktadır.”

Sosyal medyada Süphan Dağı’na dikkat çekildi

Özel Haber: Adil HARMANCI