SORUN YOK!

Aksoy: Kayat tesislerinde sorun yok

VAN 31.12.2013 11:18:11 0
SORUN YOK!
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van'ın Gevaş ilçesi yakınlarında kurulan Abalı Kayak Tesisleri'ne giden kayak meraklıları uygulamalardan, köylüler ise kendileriyle alışveriş yapılmamasından yakınırken, tesisleri yöneten Merit Otel sahibi Necdet Aksoy ise, tesislerin diğer tesislerden bir farkı olmadığını belirterek, yakınmaların yersiz olduğunu söyledi.



Haber: Adil HARMANCI
Van Valiliği tarafından yaklaşık 1,5 milyon lira harcanarak yaptırılan Abalı Kayak Tesisleri, yoğun ilgi görüyor. Özellikle hafta sonları Van´dan ve çevre illerden gelen yüzlerce kayak meraklısı kar motorları, teleferik ve kayak ile kar sporu yapmaya çalışıyor.

UYGULAMALAR RAHATSIZ EDİYOR
Ancak buraya giden kayak meraklıları tesisteki uygulamalardan şikâyet ediyor. Bir kamu kurumunda çalışan Y. Ç. isimli vatandaşın anlatımlarına göre;  üzerlerinde yaka kartı bulunmayan personelin müşteri ile ilişkisi iyi değil. Yiyecek ve içecek fiyatları yüksek. Zemin düzensiz, yer yer çıplaklıklar var ve kimi yerde otlar, kimi yerde de toprak gözüküyor, zemin görevlilerce düzeltilmiyor.

KARTLARDA GÜNLÜK UYGULAMA
Teleferik ısıtma sistemli değil. Teleferik için alınan kontörlü kart o gün tüketilmiş sayılıyor, o gün alınan kart ertesi gün kullanılamıyor. Herhangi bir kaza durumunda acil butonların başında görevliler durmuyor. Kar motorları, kendi seyir bandı olmadığı için diğer kayak yapanlar arasında çok hızlı ve düzensiz kullanılıyor. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor.
Benzer yakınmalarda bulunan birçok kayak meraklısı bu durumun düzeltilmesini istiyor.

KÖYLÜLER DE YAKINIYOR
Öte yandan tesisin yanında bulunan Abalı köylüleri de, kendilerinden yumurta, et, yoğurt, süt, peynir, ekmek gibi ürünler alınmadığından yakınıyor.
Köylüler, tesisin şehir merkezindeki zengin çevrelerden malzeme aldığını belirterek, "Oysa bu tesisin bize de bir katkısı olmalıydı. Tesisi besleyecek tüm ürünler bizde var. Şehirde sadece içecek eşyası alsınlar. Yola çıkıp yumurta satmak istiyoruz, kimse bizden yumurta dahi almak istemiyor. Oysa başka yerlerde bu gibi tesislerin yakınlarındaki yerleşim yerleri bu alışveriş sayesinde daha çok gelişiyor. Biz ise daha çok yoksullaşıyoruz" diyor. 

YAKINMALAR DOĞRU DEĞİL
Tesisin işletmesini üstlenen Merit Otel sahibi Necdet Aksoy ise, iddiaların doğru olmadığını söyledi.
Kart-kontör uygulamasının bütün tesislerde aynı olduğunu ve iadenin mümkün olmadığını belirten Aksoy, ancak gelen vatandaşların bir başka gün kalan kontörlerini kullanma imkânı olduğunu ifade etti.
Zemin konusunda ikinci etapta sorun olabileceğini ancak bunun aşırı rüzgârla ilişkili olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle dedi:
"İkinci etap kayak bölgesinde rüzgâr nedeniyle aşınma olabilir, yüksek bölgelerdir, zaten orayla ilgimiz de yok, ancak kayak zeminimiz çok iyi, dün geldim oradan, her taraf çok düzenli. Fiyatlar konusundaki yakınmalar çok yanlış, gidin diğer kayak merkezlerine bir de bizim oraya gelin, an az üç kat bizden yüksektir oradaki fiyatlar. Ayrıca sadece Cumartesi ve Pazar günleri iş yapabiliyoruz, biz özel sektörüz, sonuçta kâra bakmak durumundayız. Ama her konuda en makul tesis bizim tesisimizdir."

İSTİYORUZ ´YOK´ DİYORLAR
Köylülerin talebini de değerlendiren Aksoy, "Bize standartlara uygun kesilmiş et verebilirler mi? Çünkü biz tüm hijyen kurallarına uyarak iş yapıyoruz, eğer sağlık kuralları dahilinde bize et sağlayabiliyorlarsa alırız. Ama gelişigüzel kesilmiş et alamayız.
Ayrıca istediğimiz şeylere de ´yok´ diyorlar. Yoğurt istiyoruz, yumurta istiyoruz ´yok´ diyorlar. Hatta geçenlerde kendim için bile gidip istedim ´yok´ dediler" diye kaydetti.