Sonsuzluğa uğurlandı

Kobani'ye oyunca götürmek, oradaki çocuklar için park yapmak amacıyla, tamamiyle insani bir adım atmak niyetiyle yola çıkan, ancak hain bir saldırı sonucu yaşama veda eden Vanlı Yunus Emre Şen, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

VAN 23.07.2015 10:11:55 0
Sonsuzluğa uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Yunus Emre Şen, dün memleketi Van'da toprağa verildi.

Üniversite öğrencisi Yunus Emre Şen’in cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından önceki akşam saatlerinde Van’a getirildi. Şen’in cenazesi dün de Yeni Belediye Garajı önünde kalabalık araç konvoyuyla karşılandıktan sonra Yeni Mahalle Mezarlığına götürülerek defnedildi. Mezarlığa yaklaşık bir kilometrelik mesafede toplanan halk tarafından Şen’in cenazesi omuzlara alındı ve yürüyüşle mezarlığa getirilerek kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze törenine birçok kişinin ellerinde oyuncaklarla gelmesi dikkat çekerken, mezarlığa giriş sırasında HDP'li gençler tarafından güvenlik amacıyla arama yapıldı. 

Şen’in cenazesine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Adem Geveri, Remzi Özgökçe, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri, bazı STÖ temsilcileri ile halk katıldı.

“KAN İÇİCİLER 32 YOLDAŞIMIZI KATLETTİ”

Cenaze defnedildikten sonra konuşan Van MEYA-DER Başkanı İbrahim Alkan, “Kan içiciler 32 yoldaşımızı, canımız arkadaşımızı bizden kopardı. Sanmasınlar ki bu vahşi katliamlarla başarıya ulaşacaklar. Kürt halkı muhakkak özgürlüğünü elde edecektir. Bu saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

“TIR‘LARI TAŞIYANLAR KATLETTİ”

Suruç katliamında sağ kurtulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Üyesi Emre Genç de kısa bir konuşma yaptı.

Kobanê’nin yeniden inşası için iki gün önce Suruç’a gittiklerini hatırlatan Genç, "Kobanê’ye çocuk parkı, kütüphane, hatıra ormanı yapacaktık. Maalesef oyuncak dolusu çantalar taşıyanlar, bomba yüklü tırlar taşıyanlar tarafından katledildi. Patlamanın gerçekleştiği yer İlçe Kaymakamlığına oldukça yakın bir noktadaydı. Her yerde mobese kameralar vardı. Bu saldırıyı önceden bilmemeleri mümkün değildi. Bu katliamı yapan taşeron IŞİD'dir ama organizatörü devletin kendisidir" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ KÖPRÜSÜNÜ YIKMAYA ÇALIŞTILAR"

Saldırıda Türkiyeli devrimcilerin hedef alındığını vurgulayan Genç, şunları söyledi: “ Hep söylüyoruz; Kürdistan halkının özgürlüğü halkların dayanışması ile mümkündür. Kobanê’yi aylarca hep beraber savunduk ve şimdi inşa etme zamanıdır. Harabeye dönmüş Kobanê’yi yeniden inşa etmek istedik. Deniz Gezmişlerin zamanında Hakkâri’ye yaptığı gençlik köprüsünü 1998’de bombalarla havaya uçuranlar bugün de Suruç’ta bombayı patlatarak halklar arasındaki barış köprüsünü yıkmaya çalıştılar. Çünkü halkların barışını, kardeşliğini istemiyorlar. Bizler devrimci Kawa’nın, Mazlum Doğanların, Deniz Gezmişlerin, Mustafa Süphilerin, Süphi Ağırnasların yoldaşlarıyız. Bizi taşeron örgütlerin bombalarıyla bitireceklerini zannedenler yanılıyorlar. Biz sonuna kadar barış, kardeşlik ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Yine Kobanê’ye gideceğiz ve orada yeni bir yaşamı inşa edeceğiz. Şengal, Nurhak, Ağrı dağını birleştireceğiz. İşte egemenler bundan korkuyor, siz korkmaya devam edin.”

“BARIŞI İNŞA EDECEĞİZ”

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Şevin Sögüt ise, “Bizler Kobaneli çocuklar gülsün istedik, onlara bir ses olmak istedik. Bu yüzden bir katliamla karşılaştık. Ancak ne olursa olsun kardeşliğin köprüsünü yıkamayacaklar. Şimdi devrimci dayanışmayı daha da güçlendireceğiz. Bu olayla birlikte hepimiz el ele vereceğiz ve barışı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Şen’in yakınları da şehidin halkların şehidi olduğunu söyledi. Okunan duaların ardından kitle Şen için Cevdet Paşa Mahallesinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.