Solmaz: Amacımız iyi hakemler yetiştirmek

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi, sezonu açtı. Açılışta konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Van İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz, amaçlarının Türkiye'de hakem camiası adı

VAN 10.09.2015 11:00:13 0
Solmaz: Amacımız iyi hakemler yetiştirmek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Van Şubesi Van Atatürk Şehir Stadyumunda sezon açılışı yaptı. Açılışa Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Butur, Merkez Hakem Kurulu Van İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz, TFFHGD Van Şube Başkanı Taner Coşkun, hakemler ve gözlemciler katıldı.
Açılışta ilk söz alan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Biz bugün Atatürk Şehir Stadyumunda 2015-2016 yılı hakem ve gözlemcilerimizin açılış programına katıldık. Önümüzdeki 2015-2016 sezonunun Türk futbolu için, Türk sporu için, antrenör ve sporcularımız için, hakem ve gözlemciler için hayırlı, bereketli, başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Daha sonra söz alan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Butur,  hakemlere yönelik konuşmasında başarılı bir sezon temenni ettiklerini belirtti.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Van İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz ise, bundan sonra işlerinin çok zor olduğunu belirterek, "Sportif anlamındaki haberleriyle ilgili özellikle yerel gazetecilerimizin katkısı büyüktür. 2015-2016 hakem gözlemci sezon açılışımızı yaptık. Bizim gerçekten bundan sonra işimiz çok zor. Çünkü biz Türkiye ile yarışıyoruz. Türkiye'de hakem camiası adına gerçekten kaliteli hakemler ve gözlemciler yetiştirmek zorundayız. Dolayısıyla işimizin çok olduğunun bilincindeyiz. Ama Allah'ın izniyle elimizden geleni yapıyoruz. Yönetim kurulumuz, Bölgesel Hakem Kurulumuz ve dernek üyelerimizle tek vücut halinde el birliğiyle Van hakem camiasını geçmişte otobüsle seminerlere giderdik. Maalesef bu son süreçte sayılar çok çok azaldı. Biz geçmişi yakalama adına Van'ın çocuklarına, gençlerine hizmet edeceğiz. İnşallah onları daha üst klasmanlara taşıyıp Van'ın adını hakemlik ve gözlemcilik alanında duyuracağız" şeklinde konuştu.


Bölge: Burhan Ergin