Sokak sakinlerinden altyapı talebi

Van’ın Tuşba İlçesine bağlı Abdurrahmangazi Mahallesi Uman Sokak’ta oturan vatandaşlar, yol, su ve kanalizasyon sorunlarının olduğunu belirterek, bu sorunların çözülmesini talep etti. Mahalle Muhtarı İsa Öznur da, belediye tarafından

VAN 7.12.2017 11:16:48 0
Sokak sakinlerinden altyapı talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Abdurrahmangazi Mahallesi İskele Caddesi güzergâhında bulunan Uman Sokak sakinleri, yol, su ve kanalizasyon gibi altyapı konusunda sokaklarında sıkıntılar olduğunu belirtti.
Sokak sakinleri, “Sokağımız çamur içinde, doğalgaz, kanalizasyon gibi hizmetlerden faydalanamıyoruz. Öyle ki sokak lambaları bile yok. Burada birçok köpek saldırısı olayı yaşandı. Yol boyu foseptik çukurlar var. Bu sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz” dedi.
Mahalle sakinleri, bu sorunlarla ilgili belediye de başvurarak bilgi verdiklerini belirtti.
Abdurrahmangazi Mahalle muhtarı İsa Öznur da yaptığı açıklamada, “Burası sonradan oluşmuş bir yerleşim alanıdır. Buranın su, kanalizasyon ve yol sorunu vardır” dedi.


Sokağın arka tarafında belediye tarafından yol açıldığını belirten Öznur, “Ancak bu da geçici olarak açılan bir yoldur. Ben de durumu belediyeye bildirdim, ancak sokak sakinleri de bir araya gelip dilekçeyle başvururlarsa daha iyi olacak. Sonuç olarak buradaki sorunlar bir şekilde çözülecek sorunlardır” diye konuştu. 
Özel Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi