Sokağa Çıkma Yasağı, YDG-H Tedhişini Durduramadı

Kobanê ile dayanışma bahanesiyle Kürdistan’da 1990’lı yılları aratmayan kapsamlı bir tedhiş başlatan PKK milislerinin saldırı ve provokasyonları dur durak bilmiyor.

VAN 8.10.2014 11:41:25 0
Sokağa Çıkma Yasağı, YDG-H Tedhişini Durduramadı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kobanê ile dayanışma bahanesiyle Kürdistan’da 1990’lı yılları aratmayan kapsamlı bir tedhiş başlatan PKK milislerinin saldırı ve provokasyonları dur durak bilmiyor.

Olayların merkezindeki illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını da tınlamayan tedhiş unsurları, birçok ilde kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere Ak Parti binalarını, bankaları, BİM ve A101 marketlerini yakıp yıkmaya, araçları kundaklamaya, halkın malına ve canına kast etmeye ve Huda-Par’la bağlantılı kişi ve kuruluşlara saldırmaya devam ediyorlar. Saldırıları YDG-H sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından idealize edip yeni saldırıları kışkırtırken Kürdistan Halk İnisiyatifi adı altında örgütlenen tedhiş grupları açıklamalar yapıp yangını körüklemeyi sürdürüyorlar. PKK medyası da halkın malına ve canına kast etmeye yönelik bu yönlendirici açıklamaları yapmaya ve gelişmeleri ajite edip kitleleri seferberlik psikolojisine sokmaya devam ediyor.

Kürdistan Halk İnisiyatifi adı altında ANF’de yayınlanan ve sokağa çıkma yasağına karşı cevap niteliğinde olan açıklamayı aynen iktibas ediyoruz.:

KÜRDİSTAN HALK İNİSİYATİFİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Kürdistan Halk İnisiyatifi yayınladığı bir açıklamayla Kürt halkı ve dostlarına Türkiye'nin Kuzey Kürdistan'da ilan ettiği sokağa çıkma yasağına uymamaları ve Kobanê'deki saldırılara karşı Rojava ile dayanışma eylemlerini ve serhildanlarını sürdürmesini istedi. 

İnisiyatif tarafından yayınlanan açıklama şöyle: 

"DAIŞ çetelerinin, Türk devletinin desteğini de arkasına alarak Kobane’ye yönelik saldrıları ve katliam girişimlerine karşı, Kürt halkı haklı ve meşru eylem hakkını kullanmaktadır. Bu çerçevede Kürdistan halkı yediden yetmişe, tüm Kürdistan’da, Türkiye ve Avrupa’da görkemli bir serhildana kalkmıştır.

Halkımız nerede olursa olsun kendisine yönelik imha ve her türlü saldırıya meşru savunma hakkını kullanarak yanıt verecektir. Bilinmelidir ki serihildandaki halkımıza yönelik saldırılar nereden ve kim tarafından geliştirilirse geliştirilsin hak ettiği yanıt verilecektir.

AKP hükümeti bu büyük ve görkemli serihildanın korkusuyla Kürdistan illerinde olağanüstü hal ve sıkıyönetim ilan etmiştir. Kendince bu serihildanı yasaklarla engellemek istemektedir. Bu kararla insanları evlerinde oturarak Kobani saldırısını ve muhtemel bir katliamı sesizlik içinde izlememiz istenmektedir.

12 Eylül gibi eli kanlı faşist bir rejimi yerle bir eden bir hareketin mensupları olarak, ne olağanüstü hal ne sıkıyönetim kararlarını tanımayacağımızı ilan ediyoruz. Olağanüstü hal ve sıkıyönetim geçersizdir, bizim nazarımızda hiçbir değeri ve etkisi olmayan bir karardır.

Sokaklar, meydanlar, caddeler, üniversite kampüsleri bizim; işkencehaneler, karakollar ve hükümet daireleri onlarındır. Oturması ve dışarı çıkmaması gereken bu diktatör rejim ve onun mensuplarıdır.

Nitekim halkımız fiili olarak bu kararı tanımamakta, sokaklarda ve meydanlarda, DAIŞ çetesine karşı dayanışma eylemlerini sürdürmektedir.

Bu çerçevede bütün halkımızı bu kararı çiğnemeye, anlamasızlaştırmaya ve pratik eylemleriyle geçersiz kılmaya çağırıyoruz."