Soğuk ve yağışlı hava geliyor!

Meteoroloji'den uyarı....

VAN 24.02.2013 14:35:52 0
Soğuk ve yağışlı hava geliyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz bölgesi Çarşamba günü itibariyle Balkanlar'dan gelecek yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğu kesimlerinde etkili olan yağışlı havanın bu akşam saatlerinde Türkiye'yi terkedeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada Pazartesi ve Salı günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmediği kaydedilirken, Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerin Balkanlar üzerinden gelecek olan yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğine dikkat çekildi.

Buna göre; Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Bu yağışlı sistemin soğuk havasıyla birlikte Perşembe günü ülkenin büyük bir bölümünde etkili olması, Cuma günü kuzeydoğu kesimlere çekilmesi ve Cumartesi günü ise Doğu Anadolu'nun doğusunda yağışlara neden olduktan sonra Türkiye'yi terk etmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTIYOR

Yapılan açıklamada, hava sıcaklığının yarın kuzey ve iç, Salı günü doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artarak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ancak Çarşamba günü yağışlı sistemin gelişiyle birlikte kuzeybatı, Perşembe günü ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8) azalarak mevsim normalleri civarına gerileyeceği tahmini yapıldı.

Ayrıca, yetkililer ve vatandaşların, Doğu bölgelerde çığ tehlikesine ve sabah saatlerinde iç bölgelerde görülecek sise karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

(Ajanslar)