Soğanda: Bizim tüm adaylarımız Vanlı

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Milletvekili Adayı Yakup Aladağ ve beraberindekilerle birlikte Muradiye, Çaldıran ve Erciş İlçelerini ziyaret etti. Soğanda, siyasi rakibin milletvekili adaylarının altısının yabancı olduğunu b

VAN 30.04.2015 16:11:17 0
Soğanda: Bizim tüm adaylarımız Vanlı
Tarih: 01.01.0001 00:00
                Yaklaşan Genel seçim çalışmalarına hız kazandıran AK Parti Van İl teşkilatı, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Beraberindeki partililer ile Muradiye ilçesine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Soğanda, burada ilçe teşkilatı ile bir araya geldi.
İlçe binasında düzenlenen toplantıya partililerin yanı sıra, Milletvekili Aday adayları ve Belediye meclis üyeleri de katıldı. Toplantıda bir açılış konuşması gerçekleştiren İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, AK Parti hükümetinin hiçbir zaman için ilçesini yalnız bırakmadığını ifade ederek, il teşkilatının da her fırsatta Muradiye’ye ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.
 
“SİYASİ RAKİBİMİZDE VANLI ADAY MI VAR?”
Daha sonra konuşan İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, “Bazı kesimler, bizim adaylarımızın yanlış olduğunu, aşiretlerinin hiçe sayıldığını düşünüyor. Durup bir bakalım. Siyasi rakibimizin adaylarına bir göz gezdirelim. 8 Milletvekili adayının 6`sı yabancıdır. Nerede Vanlı, Çaldıranlı, Muradiyeli, Ercişli? Neden kimse rakip partilerin adaylarını değerlendirmiyor? Bizim 8 adayımız da Vanlıdır, Van`ın evladıdır. Bizim adaylarımız hepsi dört dörtlük, pırıl pırıl insanlardır. Bizler dava sevdası olan insanlarız. Bizim davamız aday’a bakmaksızın hizmet odaklı bir davadır. Partimiz üzerinden, adaylarımız üzerinden algı operasyonu başlatanlar, hedeflerine ulaşamayacaklardır” dedi.
Başkanlık sistemi ve diğer partilerin seçim propagandasına da değinen Başkan Soğanda, “Başkanlık sistemi ile birlikte, Yargı ve yasama artık yürütmenin ayağına pranga olmayacaktır. Her kafadan bir ses çıkmayacaktır. Bizlerin Tarihimizi bilmesi gerekiyor. Geçmişini bilmeyen milletler, geleceğini inşa edemez. 80 sene öncesinde CHP zihniyeti Camileri kapattılar. Ezanı Türkçe okuttular. Bugün ise diğer partiler, Din derslerini kaldıracaklarını, ibadetlerimizi kendi ana dillerinde yapacaklarını söylüyor. Hiç kimse benim inancımla oynayamaz. 80 sene öncesinde CHP’nin seküler zihniyetini bugün de diğer partiler gerçekleştirmeye çalışıyor. Halkımız 80 sene öncesinden şimdiye kadar CHP zihniyetine dersini verdiği gibi bu seküler anlayışa da dur diyecektir” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti heyeti, Aşağı Argit köyünde Ayanıs ailesi ile Muradiye merkezde taziye ziyaretlerinde bulundular.
 Daha sonra Çaldıran ve Erciş ilçesine geçen AK Parti İl Başkanı Soğanda ve Milletvekili Adayı Aladağ, seçim büroları ve ilçe binalarını ziyaret ederek, Çaldıran ilçe Başkanı Fevzi Akbalık ve Erciş ilçesinde de İlçe Başkanı Adnan Aydın, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimleri ile bir araya gelerek, teşkilatlar ve halka hitap etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi