Şoförler Odası, 'ses sistemi'ni Büyükşehir'le görüşecek

Van’da bulunan görme engelliler, toplu taşıma araçlarında ses düzeni olmadığı için zorluk yaşadıklarını belirtirken, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, konuyu Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini s

VAN 11.01.2020 11:10:51 0
Şoförler Odası, 'ses sistemi'ni Büyükşehir'le görüşecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’daki görme engelliler, ücretsiz olarak yararlandıkları toplu taşıma araçlarında ses düzeni olmadığı için durak yerleriyle ilgili sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. Bu sorunun yaşanmaması gerektiğini belirten Tuğrul, konuyu Büyükşehir ile görüşeceklerini dile getirdi.

"SES DÜZENİ OLMALI"

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam, bazen iki durak geçtikten sonra araçtan indiklerini, bunun da ciddi sıkıntı yarattığını belirterek, “Özellikle belediye otobüslerinde durakları söyleyen ses düzeni olmalı, o olmayınca bazen inmemiz gereken yerde değil, iki durak ötede iniyoruz, bu da tekrar geri dönmemize yol açıyor. Seslendirme yapılırsa araçlarda biz de bu sıkıntıları yaşamayız” dedi. 

Tam, şehir içi ulaşım araçlarıyla ilgili alınan kararlarda kendi görüşlerine de başvurulması gerektiğini dile getirdi.

“BELEDİYE İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Konuyu gazetemize değerlendiren Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, toplu ulaşım araçlarında ses sistemi konusunu Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini söyledi.

Bunun önemli bir husus olduğunu belirten Tuğrul, “Gerçekten de bu önemli bir konu. Bedensel engelliler için araçlarda düzenleme var, ancak görme engelliler için yok. Özellikle otobüslerde, durak yerleri sayan bir seslendirmenin olması şart... Bunun için Büyükşehir Belediyesi ile görüşme gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

YENİ GELECEK ARAÇLARDA DA SES DÜZENİ YOK!

Bir süre önce alınan kararla Van’da, şehir içi ulaşımda görev yapan mavi renk halk otobüslerinin yerini daha küçük boyuttaki minibüsler alacak.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, bu araçlarda da görme engellilere yönelik bir ses düzeni olmadığını söyledi.

Belli bir süre sonra Belediyeye ait mor otobüslerin yanı sıra Van’daki şehir içi ulaşımın yeni gelecek minibüslerle sağlanacağını ifade eden Tuğrul, “Bu yeni araçlarda da akıllı kart kullanılacak, para alınmayacak. Ancak bu araçlarda da görme engellilere yönelik ses düzenlemesi bulunmuyor. Bedensel engelliler için var, ama görme engelliler için yok. Fakat araçlar geldikten sonra ses düzenini burada yapmamız mümkün” diye konuştu. Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi