Şoförler Odası seçimleri tamamlandı

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın 27. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

VAN 13.01.2018 19:14:27 0
Şoförler Odası seçimleri tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Olağan Genel Kurulu seçim sonuçlarına göre bin 133 oy alan M. Emin Tuğrul yeniden başkanlığa seçildi. Diğer güçlü aday Faruk Alpaslan ise 816 oy aldı. İsmet Mühürcü'nün 32 oy aldığı seçimde diğer aday Tuncay Demir ise 25 oy alabildi.

Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapılan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Olağan Genel Kurul’unda 4 aday yarıştı. Seçim öncesinde mevcut başkan M. Emin Tuğrul, Faruk Alpaslan, İsmet Mühürcü ve Tuncay Demir, projeleri hakkında açıklamalar yaptı.
Açılış konuşmasını yapan başkan adayı M. Emin Tuğrul, “Hizmeti esas alarak 4 yılı geride bırakmış olduk. 4 yıl boyunca hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Her daim şoför esnafımızın yanında olduk ve onların sorunlarının çözümleri için canla başla çalıştık. Biz yine burada sizlerden tekrar yetki istiyoruz. Biz şikayetlere maruz kaldık, öyle bir hale getirdiler ki her altı yada 3 ayda bir odamıza müfettişler tarafından denetimler yapıldı. Yapılan hiçbir denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı ve odamız hiçbir cezai işlem ile karşı karşıya bırakılmadı. Bizim kimseye verilmeyecek hesabımız yok.” dedi.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı Faruk Alpaslan ise, “Değerli arkadaşlar, 4 yıl önce yine bu salonda tercihinizi yapmıştınız. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığına seçildim. Bu da yine sizlerin sayesinde oldu. Bu zamana kadar her daim sorunlarınızı gündeme getirdik ve sorunları çözmede çaba harcadık. 4 yıl önce yine bu salonda verilen vaatler vardı. O vaatler yerine getirildi mi? Bizden 4 yıl önce bu görevi devralan arkadaşlarımız ne yaptı sormak isteriz. Yine sizler istediniz ben tekrar başkan adayı oldum. Bu seçimin barış ve kardeşlik içinde bitmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Akşam saatlerinde tamamlanan oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı. Açılan sandıklarda mevcut Başkan M. Emin Tuğrul'a bin 133 oy çıkarken, Faruk Alpaslan 816 oy aldı. Sonuçlara göre Emin Tuğrul yeniden başkanlığa seçildi.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul'un yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu; Abdulkahar Temel, Sevdin Katılmış, Kemal Çakır, Ayhan Ertaş, Abdulkerim Bayıt, İbrahim Şenol, Haci Çiftçi, Şükrü Tüncer, Ali Çiftçi, Ferhan Yeşil.

 

TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Seçimlerin ardından kısa bir konuşma yapan Emin Tuğrul; “Değerli arkadaşlar hepiniz baş tacısınız, ben sizin hizmetkarınızım. Öncelikle seçim kurulunda görev yapan arkadaşlarımıza ve sabahın köründen bu saate kadar burada görev yapan güvenlik güçlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar kazanan yine sağ duyu oldu. Biz her zaman efendiliğimizden taviz vermedik. İnşallah esnaf için faydalı olmaya çalışacağız. Seçim sonuçları hepimize, ülkemize, vatanımıza hayırlı uğurlu olsun, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Seçimlerden sonra, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası'na gelen M.Emin Tuğrul, burada davul – zurna ile karşılandı. Halay çekenlere bir süre eşlik eden Tuğrul, daha sonra odaya geçerek tebrikleri kabul etti. / Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi