Şoförler Odası, elektronik bilet konusunda uyardı: 'Mağdur olmayın!'

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, Van’da 1 Ocak tarihinden itibaren halk otobüslerinde elektronik bilet uygulamasına geçildiğini hatırlatarak, “Bundan böyle elektronik bileti olmayan yolcu kesinlikle araçlara al?

VAN 17.01.2020 11:31:12 0
Şoförler Odası, elektronik bilet konusunda uyardı: 'Mağdur olmayın!'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da bir süredir Büyükşehir Belediyesine ait mor otobüslerde olduğu gibi mavi renk halk otobüslerinde de elektronik bilet uygulaması gerçekleştiriliyordu.

Ancak halk otobüslerinde bileti olmayan yolcuların para karşılığı bindirilmesi karmaşa yaşanmasına yol açınca, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren bu araçlarda da sadece elektronik bilet karşılığı yolcu alınması kararlaştırıldı.

VATANDAŞA ‘BİLET EDİNİN’ UYARISI

Vatandaşların büyük bir kısmının alınan karara rağmen halen bilet edinmemesi ise, yetkilileri harekete geçirdi.

Gazetemize açıklamada bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, herkesin elektronik bilet edinmesini istedi.

Bileti olmayan vatandaşların önümüzdeki günlerde mağduriyet yaşayacağına dikkat çeken Tuğrul, şunları söyledi:

izmir jigolo

“1 Ocak’tan itibaren halk otobüslerinde elektronik bilet uygulamasına geçildi. Elektronik bileti olmayan yolcu kesinlikle alınmayacak. Alınmayacağı için de mağdur olacak. O nedenle ilimizde toplu taşımayı kullanan herkese diyoruz ki akıllı bilet dolum yerlerimiz vardır, oradan eğer halk otobüsünü, toplu taşımayı kullanacaksa mutlaka elektronik biletlerini alsınlar, yoksa mağduriyet yaşanır.”

“ASİS, ALTYAPISINI GENİŞLETMELİ”

Vatandaşın kolay erişimi için ASİS firmasına da çağrıda bulunan Tuğrul, şöyle devam etti:

“Tabi bu yapılırken de elektronik bilet firması olan ASİS firmasının da altyapısını bir an önce biraz daha genişletmesi lazım, altyapı yetersizdir. Araçlarımızın durak yaptığı noktalara kış şartlarında vatandaşın mağdur olmaması için mutlaka bu sistemi oluşturması lazım. Belli duraklarda vardır, ama biraz daha sayısının artırılmasını istiyoruz.”

“GÜZEL BİR UYGULAMA, UYALIM” 

Elektronik bilet uygulamasının rahat ve daha sorunsuz bir uygulama olduğunu ifade eden Tuğrul, şunları kaydetti:

“Tabi elektronik bilet uygulaması da güzel bir uygulama, artık bizim de buna uymamız lazım. Vatandaşlardan bizim özellikle ricamız, toplu taşımayı eğer kullanacaklarsa elektronik biletleri ceplerinde olsun. Hem şoför esnafı mağdur olmasın, hem kendileri mağdur olmasın. Tekrardan söylüyorum, bunun için de ASİS firmasının altyapısını biraz daha genişletmesini talep ediyoruz.”

BAZILARI ALINIYOR

Vatandaşlar tarafından konu tam olarak anlaşılmadığı için halk otobüsleri tarafından mağdur olmamaları için ilk günlerde bileti olmayan bazı kişilerin alındığına dikkat çeken Tuğrul, ancak bundan sonra böyle bir ayrıcalığın da olmayacağını ifade etti.

Tuğrul, “İlk günlerde geçici olarak kartı olmayan vatandaşların bir kısmı araçlara bindirildi, mağdur olmasın diye, ama kesinlikle karar uygulanacak artık, bundan böyle ertelenmeyecek, kartı olmayan yolcu alınmayacak. Herkes ona göre önlemini alsın, bir an önce elektronik biletlerini alsınlar.” şeklinde konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi