“Sizin dininiz size bizim dinimiz bize“

Ömer Altaş

VAN 13.02.2014 11:24:07 0
“Sizin dininiz size bizim dinimiz bize“
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnsanlığı halasa erdirme iddiası ile ortaya çıkaran Kurtuluş İdeolojileri tarih boyunca toplumların başlarına bela oldular.

Toplumu kurtarmak için yola koyulan ideolojilerin tamamı sonunda insanlığı katletti.

Felsefeleri ne olursa olsun bu hiç değişmedi.

Başlarında davranışları tahmin edilemez meczup bir Mesih’in, büyülü yöntemlerle gönüllerden girilerek beyinleri de teslim alınan kanı çekilmiş, meyus gözlü bir kitlenin ve sırlı doktirinasyonların süslediği tapınak ritüellerinin kurduğu evrenlerle bugüne kadar kimse baş edemedi.

Kestirmeden ifade edecek olursak, benzer tarzda sinsi kurtuluşçu ideolojik bir yapıyla bugün Türkiye’nin de başı dertte.

Ülkemiz Hizmet Hareketi adında tam bir bela ile baş etmeye çalışıyor.

Kara bela ile.

Gök kubbe altında bulunan hemen her şeyi alternatif olarak yeniden üreterek faşizan yöntemlerle aslının üzerine geçirmeye çalışan kompakt, strüktürel bir bela.

Bu hareket, yeni dönemde devletin ele alması gereken her şeyi ele aldı.

Toplum, devlet, futbol, müzik, demokrasi, Allah, peygamber, din hepsi bizim dediler.

O nedenle dışarıdan her kim bu olgulara kurucu anlamda el uzattıysa hırsız diye ellerini kesiyorlar.

Kürtlerle ilgilendiler, Kürtçe televizyon kurdular, Kürt’e Kürtçe konuşarak Türkçülük yapıp Kürtlüğün içini başaltılar.

Alevilerle ilgilendiler, Cemevi açtılar, çalıştaylar yaptılar, Alevi’ye Alevice konuşarak Sünnicilik yapıp Aleviliğin içini boşalttılar.

Müslümanlarla ilgilendiler, Müslüman’a Müslümanlık arz ettiler, Kuran’dan, Sünnetten ve kusacak kadar Rızayı Bari’den konuşarak İslami değerlerin içini boşaltıyorlar.

Herkesten çok, tartışmalı gözyaşları içinde Hz. Muhammet’ten (AS) bahsedip onu İsa’laştırarak ilahlaştırdılar, peygambercilik yaparak Allah’ın Elçisi olgusunun içini boşalttılar.

Bu yol, içi boşalan figürün mumyasının yapılmasına kadar uzanan bir yoldur.

Putperestlerin yoludur.

Fethullah Gülen’in 25 Mart 1990 tarihinde İzmir Şadırvan Camiinde verdiği “İman ve Aksiyon” konulu vaazında anlattıklarını dinlemek bugünü anlamlandırmak için yarar sağlar.

Kassan b. Eşyan, Hasan-ı Basri, Mevlana ve Ebu Hanife hep birlikte gelerek kendilerine bağışlanan üniversite arazisinin sınırlarını çizmişler.

Yine aynı vaaz içindeki anlatıda Hz. Hatice’nin elinde bir liste görünmüş, “bu kıtmir, bu fakir” zor bela göz ucuyla o listeyi kontrol ettiğinde Bediüzzaman’ın ve bütün şakirtlerinin adı yazıyormuş.

Bir başka tarihli vaazda ise sahabenin bazılarının Hz. Peygamberin kullandığı ibrikten kovaya dökülen abdest suyunu içmek için birbirleriyle yarıştıkları anlatılıyor.

En çok bilineni ise, 2013 yılında, Hz. Peygamber’in İstanbul Arenada Türkçe olimpiyatlarına bizzat teşrif etmiş olması.

Son olarak, Samanyolu TV’de yayınlanan bir dizide, Hz. Peygamber ışıklar içinde yeryüzüne iniyor, aptal bir saygı, korku, şaşkınlık, hürmet ve yüksek maneviyat hissi içinde olan askerlere selam bile vermeden, yalvarıp yakarmalarına aldırış etmeden kamyonete binip oradan uzaklaşıyor.

Peygamberin, şoför olarak mı yoksa yolcu olarak mı kamyonete bindiğinin verilmemesi senaryonun en büyük kusuru olsa gerek!

Bugüne kadar, Cemaat’e bağlı olan liseden hocalarımız, eşimiz-dostumuz, akrabalarımız, arkadaşlarımız olduğu için bin düşünüp bir söyledik.

Yazdıklarımızı yayına verdikten sonra bile haddini aşan bir şey var mı diye defalarca kontrol ediyoruz.

Ancak, gelinen noktada “iş zıvanadan çıktı”. Başka bir şeye dönüştü. Nasihat, uyarı, eleştiri, kritik etme bunların hiçbirinin artık hükmü yok.

Hizmet Hareketi yapısı ve Fethullah Gülen anlayışı ile cepheden yüzleşilmeli.

Açık açık savaşılmalı.

Hizmet Hareketi’nin tabanı ile asla değil, onlar biziz. Hulusi kalple orada olan tabanı rikkatle ve ısrarla ayırarak.

Yüzleşme üç temel noktadan yapılmalı: Politika, ahlak(insanilik) ve din

Demokratikleşme, sivilleşme, barış, normalleşme ve şeffaflık noktasında anlaşılmaz tutum ve davranışlarının, kurup arkasında durdukları nice oyunlarının ihanete ulaşan niteliğiyle politik anlamda tam cepheden yüzleşmeli.

Yüksek ahlaka dayalı Hizmet Hareketi iddiasının nisbiliği, rölativizmi, göreceliği, tanımlı ve kendi dairesi içinde geçerli oluşu ve insaniliği zedeleyen kimlik bunalımları ile tam cepheden mücadele edilmeli.

Din anlayışlarının Ehli Kitap’ın din anlayışıyla paralellik arz etmesi ve hatta daha ileri giderek büyücülük üzerinden paganizme, büyük ve sinsi bir tahrifata ulaşması nedeniyle yine tam cepheden yüzleşmeli.

Entelektüel, felsefi ve teorik analizlerin dönemi bitti.

Net cümleler, şeffaf düşünceler, sonuç belirten deyimler ve saf ayrıştıran kelimelerle konuşulmalı, yazılmalı.

Bugüne kadar gizemli ve kapalı oldukları için can alıcı sorularla, neden, niçin, acaba, belki, sanki, muhtemelen gibi kelimelerle analiz edilen cemaat süreci değerlendirmeleri bir tarafa bırakılmalı.

Barışa ihanet, emperyalizm, Siyonizm ve kürsel finans odaklarıyla iltisak, ikiyüzlülük, seçkincilik, kurtuluş ideolojisi, sapkın inançlar, paralel dini çağrıştıran tutumlar, Mesihilik, Yahudilik eğilimleri, İslam’ı tahrifat, Paganist ve büyücü formları vb. bunların tamamı yeterince şaşırtıcı ama bu bağlamda gündeme gelip tartışılması gereken konular.

Külçe gibi ağır cümlelerde olsa bağırlara taş basılarak yüksek sesle dile getirilmeli:

Sizin politikanız size, bizim politikamız bize.

Sizin demokrasiniz size, toplumun demokrasisi topluma.

Sizin ahlakınız size, insanlık insanlığa.

Sizin İsevi peygamberiniz size, bizim peygamberimiz bize.

Sizin büyücü dininiz size, sahih din bize.

Neo- Yahudilik sizin olsun.

Neo-Protestanlık sizin olsun.

Neo-İsevilik sizin olsun.

İnanç felsefenizle, Allah’ı (CC), Hz. Muhammed’i (SAV) ve İslam’ı itibarsızlaştırıyorsunuz.

İçinizdeki ulemaya ve aydınlara yazıklar olsun!

Bir büyücü İslamcılık, kâhinlerin ayiniyle yapılan tapınma şölenleri eksikti onu da bunlar yaptılar.

Birileri Camia’ya, Hz. Muhammed’i Hıristiyanların İsa’sı gibi yapmayı dayatıyor olmalı.

Görünen o ki, İslam’ı; Protestanlaştırmadan, insansılaştırmadan, “sarakaya” alınır hale getirmeden Batı ve Pentagon hiç rahatlamayacak.