Şipal ve Yılmaz'ın takımına AFDK'dan ceza

Van'lı hocalar, Nevzat Şipal ve Zeki Yılmaz'ın çalıştırdığı, Tatvan Gençlerbirliğispor'a, AFDK tarafından verilen ceza, şok etkisi yarattı. Şampiyonluk hesapları yapan Tatvan Gençlerbirliğispor'un, oynanmayan Cizrespor maçında dolay

VAN 25.03.2015 10:37:05 0
Şipal ve Yılmaz
Tarih: 01.01.0001 00:00
     
               Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Tatvan Gençlerbirliğispor, Van'lı hocalar, Nevzat Şipal ve Zeki Yılmaz'la istikrarlı bir gidişat yakalamıştı. Alınan seri galibiyetlerle, şampiyonluk hesapları yapan Tatvan Gençlerbirliğispor'a Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen ceza, Tatvan İlçesinde şok etkisi yarattı. Ligin bitimine bir hafta kala açıklanan cezalar, Tatvan Gençlerbirliğispor'u şampiyonluk dan edecek gibi görünüyor.


                 Nevzat Şipal ve Zeki Yılmaz'la çıktıkları tüm maçları kazanan, Tatvan Gençlerbirliğispor, Ligin 19. Haftasındaki Cizrespor deplasmanına umutlu gitmişti. Cizrespor deplasmanın dan alınacak bir galibiyet, Tatvan Gençlerbirliğispor'un şampiyon olmasına adına çok önemliydi. Maç öncesi yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle, maç oynanmamıştı. Oynanmayan bu maçlar ilgili olarak 2 takımdan da savunma isteyen Amatör Futbol Disiplin Kurulu, kararını, 23.03.2015 tarihli toplantısında verdi. AFDK, bu maçla ilgili olarak, Tatvan Gençlerbirliğispor'u 3-0 hükmen mağlup ve mevcut puanından 3 puan silinmesine, Cizrespor'a ise 2 maç saha kapatma cezasının seyircisiz oynatılmasıyla birlik de 2.000.TL. Para cezası verdi.

              Verilen bu cezalarla şampiyonluk yolunda büyük yara alan Tatvan Gençlerbirliğispor, topladığı belge ve bilgilerle tahkim kuruluna başvurmaya hazırlanıyor.
Bölgesel Amatör Ligi bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Geçtiğimiz hafta deplasman da, Batman Gercüş Bağlarspor'u 2-1 yenen Tatvan Gençlerbirliğispor, ligin son haftaaçında Mardinspor deplasmanına gidecek.  

   Bölge: Salih Deniz