Sınırdaki köy yolları asfaltla buluştu

Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapım alanında başlattığı çalışmalar son sürat ilerliyor. Bu kapsamda yol yapım ekipleri Türkiye-İran sınırındaki Çaldıran ilçesinin mahalle yollarını yeniliyor.

VAN 31.08.2017 17:00:58 0
Sınırdaki köy yolları asfaltla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Yol yapım ekipleri ilçenin Kurtoğlan, Salahane, Doyumalan, Uğlukaynak, İncealan, Kilimli, Yaykılıç, Çanak, Serpmetaş, Kılavuz, Osmanlı, Satıçimen, Çubuk, Temrenli, Aşağı ve Yukarı Yanıktaş mahallelerini bir birine bağlayan selik ve yaykılıç grup yolunda çalışıyor.

    Yaklaşık 44 kilometre uzunluğundaki sıcak asfalt kaplamalı yol, Büyükşehir Belediyesi'ne 10 milyon liraya mal olacak.

    Bayram tatilinde de çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam eden yol yapım ekiplerini Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer ve ilgili daire başkanları ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı yetkililerince, 17 köyü bir birine bağlayan yolun planlanandan daha kısa sürede bitirileceği kaydedildi.

     Çaldıran ilçesinin hizmet anlamında çok ihmal edildiği belirten Çaldıran Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Çınarbay, son bir yıl içinde ilçede çok ciddi yatırımların olduğunu ifade etti.

    Büyükşehir belediyesinin çalışmalarından son derece mutlu olduklarını söyleyen Adem Çınarbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce şunu ifade edeyim. AK Parti Hükümeti ile beraber halkın taleplerinde de değişiklik oldu. Daha önce stabilize yol isteyen halk şimdilerde sıcak asfaltlı yol istiyor. Bu konuda gerçekten son bir yıldan bu yana Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran’da çok ciddi yatırımlar yaptı. 2017 yılı içersinde 44 kilometrelik Selik dediğimiz yolu yapıyor. Bu yolunda neredeyse üçte ikisi bitmek üzeredir. Büyükşehir Belediyesinin ne kadar hizmet verdiğini ve hangi imkânlarla yaptığını bilmek gerekir. Bir önceki dönemden kalan borçlara rağmen Çaldıran gibi bir yerde Türkiye’nin bir çok yerinde olmayan yollar yapılıyor. Bunun için bu çalışmaları önemsiyoruz. Emeği geçen herkese çaldıran halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.