_Sınır kapısında çalışma saatleri değiştirilmeli

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, Kapıköy sınır kapısındaki çalışma saatlerinin artırılarak yaz ve kış tarifesi şeklinde uygulanması gerektiğini söyledi.

VAN 26.10.2021 09:56:59 0
_Sınır kapısında çalışma saatleri değiştirilmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıl kapalı kalan Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy sınır kapısı, İran ve Türkiye yetkililerinin Ankara’da Ekim ayı başında düzenledikleri toplantı ardından geçişlere açıldı.
Ancak kapıdaki çalışma saatlerinin kısıtlı olması iki ülke arasında seyahat etmek isteyenleri sınırlıyor.

“ZORLUK ÇEKİYORUZ”

VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, kapının erken kapandığını belirterek, “Sınır kapısındaki en önemli huşulardan biri de çalışma saatleridir. Ancak şu anda saat 14.30 - 15.00 gibi kapı kapanıyor. Biz burada tur yapıyoruz, oraya gidip oradan dönemiyoruz, oradaki buradan dönemiyor. Çok sıkıntılı bir durum... Zorluklar çekiyoruz. Saatlerin değiştirilmesini istiyoruz. Bu süre çok azdır, hem gidişte hem gelişte zorlanıyoruz.” dedi.

YAZ VE KIŞ TARİFESİ UYGULANSIN

Sınır kapısında sürenin daha geniş tutularak yaz ve kış tarifesi uygulanmasının turizm ve ticaret açısından yararlı olacağını belirten Tunçdemir, şunları söyledi:
“Kış tarifesi, yaz tarifesi şeklinde bir uygulama olmalı. Kış tarifesi; 08.00-18.00, yaz tarifesi de 08.00-22.00 saatleri arasında olmalıdır. 24 saate dönene kadar bu iyileştirme yapılmalıdır. 24 saat açıldığında zaten her şey düzene girecek. İki ülke yetkililerinden rica ediyoruz.”

“ARAÇ GEÇİŞLERİNE DE AÇILSIN”

Daha önce de sınır kapısının araç geçişlerine açılması için bir açıklamasının olduğunu ifade eden Tunçdemir, “Sınır kapısının hem araç geçişlerine açılmasını hem saatlerin değişmesini istiyoruz. Bu şekilde hem turizm hem ticaret konusunda iyi bir adım atılmış olacak” dedi. 

“ARAÇ GEÇİŞLERİ OLMALI”

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin de sınırda araç geçişlerine de izin verilmesi gerektiğini söyledi.
Pandemiden dolayı araç geçişlerinin yapılmadığına dikkat çeken Şahin, “Eğer insanlar şu an gelip gidebiliyorsa araçlar da gelip gidebilmeli. Araç geçişlerinin olması ticari açıdan Van ve bölge ekonomisi için çok önemli bir katkı olacaktır” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: