SİNAN HAKAN: GEVAŞ KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Adalet ve Kalkınma Partisi Gevaş Belediye Başkan Adayı Sinan Hakan Gevaş’a mühendis eli değeceğini, 5 yıl içinde farklı bir Gevaş’ın ortaya çıkacağını söyledi.

VAN 21.02.2014 11:32:58 0
SİNAN HAKAN: GEVAŞ KİMLİĞİNE KAVUŞACAK
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlhan Siyahtaş

Ak Parti Gevaş Belediye Başkan adayı Sinan Hakan, Belediye Başkanlığı seçimini kazanacağını açıkladı. Seçildiği takdirde Gevaş’ta yeni bir dönem ve dönüşüm başlatacağını, Gevaş’a tarihi kimlik kazandıracağını söyledi.

Hizmeti halk ile buluşturma adına göreve talip olduğunu belirten Hakan, “ Bir yerde insanlara hizmet etmek istiyorsanız, kendinizde böyle bir birikim ve kuvvet hissediyorsanız bunun yolu siyasetten geçiyor. İlçeme olan sevgimden, hizmet idealimden yola çıkarak aday oldum. Bu anlamda Gevaş’a yakışır, heyecan veren hayallerim var. Gevaş bugün çokta gurur duyacağımız bir noktada değil. İl ve İlçelerimizde belediyecilikle ilgili, marka kentler yaratacak, ilçelerin tarihi dokusunu, doğa yapısını, kültürünü, mimarisini kimliğini öne çıkaracak işler yapılamadı. Benim 12 yıllık bir organize sanayi bölgesi geçmişim var. Orada çok güzel çalışmalar yaptık. Kazanırsam ki kazanacağıma inanıyorum. Başkanlık benim için siyasette çıkış noktası olacaktır “ dedi.

KALİTELİ BİR BELEDİYECİLİK HİZMETİ SUNMAK İSTİYORUM

Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde sivil toplum örgütlerinde ciddi çalışmalar olduğunu vurgulayan Hakan, çözüm sürecini destekleyici katkılarım oldu. Kendimi hizmete hazır hissettim. Halka en yakın olan yerden siyasete başlamak istediğini belirterek“ Halka en yakın olan kurum belediyeciliktir. Türkiye’de demokratik kültürü çok yerleşmemiş olmasından kaynaklanan yanlış bir algı var. Belediyecilik demokrasinin temel taşıdır. Halk ile yönetimin, hükümetin, devlet kurumunun ilk buluştuğu yer muhtarlık sonra belediyelerdir. Özellikle bu yeni düzenlemeler ile işte büyükşehir yasası olsun, Avrupa Birliği’nin getirmiş olduğu yerelleşme yasaları olsun v.s bütün bunlar yerel yönetimi biraz daha güçlendirici, karar mekanizmalarının merkezden yani Ankara’dan yerele devredici gelişmelerdir. Böyle bir noktada kaliteli belediyecilik hizmeti sunmak istiyorum. Bununla birlikte Gevaş’ta yapacağım örnek çalışmalarla siyasi hayatımda iz bırakmayı arzuluyorum” dedi.

KURUMSALLAŞMAYA ÖNCELİK VERECEĞİZ

Hakan, “ Kazandığımız takdirde Gevaş’ta 5 yılı dönüşüm, kalkınma havasında geçirmeyi hedefliyorum. Belediyeciliğin kendi uhdedesin de olan işler vardır, yoludur, çöpüdür, parke taşıdır v.s, fakat bunlar rutin olan işlerdir. Bana göre özellikle Van şartlarında belediyecilik, bir kentin her şeyidir, Kentin vizyonunu çizecek kurumdur. Gevaş binlerce yıllık medeniyet kültürüne sahip olan bir yerdir. Bölgenin İslam, Hıristiyan, Selçuklu yapılarına bakıldığında hepsi Gevaş’ta. Tarihte Gevaş bu bölgenin en eski ve en büyük şehri olarak geçiyor. Gevaş’ın köklü bir ruhu var, kültürel bir tabanı var. Gevaş’ın turizmde çok ciddi doğal alt yapısı var. Gevaş göl kıyısında olmasına rağmen şehir ile bütünleşmiş değildir. Kısa vadede belediyede kurmasallaşma, kanalizasyon, içme suyu şebekesi gibi sorunlara öncelik vereceğiz. Yolları ve imar planı ile ciddi sıkıntıları var. Aslında bu saydığım sorunlar bugüne kadar çözülmesi gereken işlerdir” diye konuştu.

GEVAŞ’A KİMLİK KAZANDIRACAĞIM

Gevaş’a bir mühendis elinin değeceğini vurgulayan Sinan Hakan, “ Ben inşaat mühendisiyim. Öncelikle imarımızı yapacağız, yollarımıza bir çeki düzen getireceğiz. Alt yapı, üst yapı ve içme suyu sorununu ortadan kaldıracağız. Özellikle Gevaş şehir merkezini elden geçireceğiz. Gevaş’ı insanların gidelim, burayı görelim diyebileceği bir ilçe haline getireceğiz. Çevreyle ilgili çok ciddi projelerimiz var. Dere ıslah, yeşil kuşak, kıyı şeridi projelerimiz var. Sahilde Kocaeli Parkı’na benzer birkaç park yapacağız. Park noktalarını tespit ettik. Yeni caddeler açacağız, meslek yüksek okulumuzu şehirle birleştireceğiz. Gevaş’ta bol su kaynaklarımız var. Bunların hepsinden yararlanacağız. Gevaş’a kimlik kazandıracağım. Gevaş’ı kültür ve turizminin cazibe merkezi yapacağız. Gevaş’ta, Abalı Kayak Merkezi, Artos Dağı, Selçuklu Mezarlığı, Kiliseler var ama ilçede kültür, turizm vizyon yok. Gevaş’ta bu değerleri tanıtacak festival yok mesela. Gençlik festivalleri yapmayı hedefliyoruz. Doğa turizmini ilçede harekete geçireceğiz. Otelleriyle, hamamlarıyla, restoranlarıyla tam bir turizm kenti yaratacağız. Sonuçta örnek yaşam kalitesiyle ilçe ortaya çıkaracağız” dedi.

VAN’LA BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ

Hakan, “ Biz yerel seçimlere farklı bir boyutta bakıyoruz. Bizlere oy verilsin yada verilmesin, biz herkesin oyuna talibiz. Herkesin kapısına gideceğiz ve herkesin elini sıkacağız. Eğer kazanırsak sadece bize oy vermiş insanların belediyesi olmayacağız. Gevaş’ın 30 bin nüfusu var ve biz bu 30 bin insanın belediyesi olacağız. Herkese kendimizi anlatmak istiyoruz. Gevaş’ta bir danışma heyeti kuracağız. Bu bugüne kadar belediyecilikte yapılmayan bir şeydir. Bu istişare heyetinde, esnaflarımız olacak, kanaat önderlerimiz olacak, halk olacak bunu bir kurumsal yapıya kavuşturacağız. Katılımcılık adına planlama yaparken danışma kurulunda görüş alacağız. Herkes bu çalışmanın içinde kendini görmek gereksiniminde bulunacak. Fikirleri ne olursa olsun demokratik anlamda fikirlerini bizlere yansıttıkları sürece değerlendireceğiz. Eş zamanlı olarak sosyal projeler ile Gevaş’ı Van’la bütünleştireceğiz. Kültür ve turizm ağırlıklı projeler üreteceğiz. Bunları yaparken belediye kaynaklarıyla yetinmeyeceğiz. Kaynaklardan, projelerden, fonlardan, hibelerden ve diğer kardeş belediyelerden yararlanacağız, destek alacağız.”

VAN MİMARİSİ GEVAŞ’TA HAYAT BULACAK

Gevaş’ın doğal yapısını koruyacağını, ilçeyi sokakları mimarisiyle görülmeye yaşanmaya değer Safranbolu, Beypazarı, Akdeniz, Ege sahil İlçeleri gibi bir görünüme kazandıracağını söyleyen Hakan, “ Gevaş yeşil dokusunu kuruyarak yenilenecek. Kentsel dönüşüm projelerimiz olacak. Van mimarisi Gevaş’ta hayat bulacak. Özlemi duyulan eski Van evleri, eski Van iş yerleri ve sokakları Gevaş’ta gün yüzüne çıkacak. Bunların hepsi biranda olmaz, bu beş yıllık süre zarfında adım adım hedeflerimize ulaşacağız. Artık köyler mahalle oldu ve sadece Gevaş’ın merkezi ile sınırlı kalmayacağız. Benim hedefim Gevaş merkezinin 10 bin olan nüfusunu 30 bine çıkarmaktır. İlçemizde seracılık, organik tarım diye bir sektör doğdu. Bizim yapacağımız çalışmalardan bir tanesi de, organize tarım bölgesi çalışmamız olacaktır. Belediye böyle bir vizyon yaratırsa vatandaşa da cesaret gelecektir. Gevaş’ta organik bal üretimi yapan başarılı arkadaşlarımız var. Çok ciddi işler yapıyorlar ve bunların destekçisi olacağız. Otlu peynir ile ilgili çok ciddi bir potansiyel var Otlu peynir projemiz var. Bunun yanında Araştırma Geliştirme Merkezi kuracağız. İnsanlarımızın girişimci ruhlarını harekete geçirmeyi başaracağız” dedi.

SÖZLERİMDE SAMİMİYET VAR

Seçmenlerine seslenen Ak Parti Gevaş Belediye Başkan Adayı Sinan Hakan” Benim en büyük projem samimiyettir. Bizim söylediğimiz bütün sözlerde samimiyet vardır. Samimiyetle Gevaş’ta bir değişim dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Yapacağımız işler belediyenin yapacağı rutin işler olmayacaktır. Gevaş’a tarımı, hayvancılığı, sosyal yaşamı, kültür turizmini ayağa kaldırma adına çalışmalar yapacağız. Belediye başkanlığı benim siyasi hedefimin son noktası değildir. O nedenle benim Gevaş’ta hata yapma şansım yok. Siyasi hayatımda başlangıç noktasın olduğu için örnek, başarılı işler yapacağımdan kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.