Sigortacılar Sektör Toplantısında bir araya geldi

Kayıt dışı sigortacılığın önüne geçmeliyiz

VAN 14.09.2013 19:23:34 0
Sigortacılar Sektör Toplantısında bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Sigortacılar Sektör Toplantısında bir araya geldi
Van Ticaret ve Sanayi Odasının sektörlere yönelik toplantıları devam ediyor. Cumartesi günü Van TSO Hizmet Binası Erek Salonu’nda bir araya gelen Sigortacılık Sektörü üyeleri, moderatörlüğünü Van TSO Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı toplantıda sorunları dile getirdiler.
Van TSO Başkanı Necdet Takva, katılımcı yönetim anlayışları gereği tüm sektörlerle toplantı yaparak, onlarında yönetim süreçlerine katılması için çalıştıklarını belirterek “Özellikle hafta sonunuzu ayırıp aramızda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Sigortacılık oda olarak önemsediğimiz önemli bir sektördür. Belli standardı olan bu sektörün yaşadığı sorunları çözmek için Yönetim Kurulu olarak hassasiyetle davranıyoruz. Bugün sizlerden aldığımız bilgiler ışığında sektörün içinde bulunduğu sorunların çözümü için ilgili tüm kurumlarla görüşmelerimize başlayacağız. Sizden önce yaptığımız sektör toplantılarında tespit ettiğimiz sorunların çözümü için yaklaşık 60 tane yazışma yaptık ve bunların takipçisi olduk” ifadesini kullandı.
Kayıt dışı sigortacılığın önüne geçmeliyiz
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva çok önemli bir sektör olan Sigortacılıkta sektörün geleceği için kayıtsız çalışanların kayıt altına alınması gerektiğini belirterek “Şuan odamızda kayıtlı 94 kayıtlı sigorta firması var. Merkezi temsiliyet açısından iki temsilcimiz sigortacılık üst kurulunda. Kayıtlı üye sayımızı 100’e çıkarırsak ilimizin temsiliyeti 3 olacak. Bunu önemsiyoruz. Çünkü bizim merkezi yönetimlerde, Hem sektörümüz hem de ilimiz açısından temsiliyetimiz önemlidir.. Bu konuda sizden destek bekliyoruz. Ayrıca sizin belirttiğiniz tüm sorunlarınız kayıt altına alınıyor. Gerek ilgili yerlere ulaştırmada gerekse rapor hazırlanması açısından söylediklerinizi önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Örgütlü olmak her zaman daha iyidir
Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak örgütlülüğü savunduğumuzu ve desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Bu nedenle Van Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında sizlere her türlü desteği vereceğimiz gibi sizin bağlı olduğunuz derneğin güçlenmesi içinde her türlü lojistik desteği vereceğimizi bilinmesini istiyorum diyerek “ bir arada olmalıyız. Konuşarak ancak sorunlarımızı çözebiliriz. Bir yapının içine girmeden, katkı sunmadan yapılacak çalışmalar ancak bozmak içindir. Biz bir araya gelip, var etmeliyiz, yapmalıyız, üretmeliyiz. Bunu destekliyor ve savunuyoruz” dedi.
Toplantıya katılan tüm sigortacılar tek tek yaşadıkları sorunları dile getirirken, aktarılan sorunlar kayıt altına alındı. yaklaşık 4 saat süren Toplantıya Yönetim Kurulu Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımıcısı Halit Yakut, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi, Ömer İnanç, Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Sultan Özgökçe katıldı.